Ata aof bir dönemde kaç ders alınabilir?

İçindekiler:

  1. Ata aof bir dönemde kaç ders alınabilir?
  2. Ata aof dersleri ne zaman başlıyor?
  3. Ata aof 2 sınıf ders kayıtları nasıl olacak?
  4. Pasif öğrenciler kayıt yenilememiş ne demek?
  5. Bir dönemde en fazla kaç AKTS alınabilir?

Ata aof bir dönemde kaç ders alınabilir?

(3) (Değişik:RG-20-31270) Öğrenciler, bir yarıyılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders alırlar. Bu şekilde alınacak dersler öğrencilerin bulundukları yarıyıl ve/veya alt yarıyıllardaki derslerden olabilir, üst yarıyıllardan ders alınamaz.

Ata aof dersleri ne zaman başlıyor?

Eğitim-Öğretim (Dersler) 20 Eylül-24 Aralık 2021 tarihleri arasındadır. Ara (Vize) Sınavı 20- tarihleri arasındadır. Yarıyıl Sonu (Final) Sınavı 25-26 Aralık 2021 tarihleri arasındadır. Bütünleme Sınavı 5- tarihleri arasındadır.

Ata aof 2 sınıf ders kayıtları nasıl olacak?

Ders kayıtları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır. Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra “Öğrenim” menüsü altında yer alan “Ders Alma” başlığını kullanarak ders kaydınızı yapabilirsiniz.

Pasif öğrenciler kayıt yenilememiş ne demek?

Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler Yükseköğretim Bilgi Sistemine pasif olarak gönderilir. Pasif durumdaki öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar ancak azami öğrenim süreleri işlemeye devam eder. Aynı zamanda sahip oldukları yurt ve nakdi burs imkânlarından da faydalanamazlar.

Bir dönemde en fazla kaç AKTS alınabilir?

Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır.