Zeytinlere Bordo bulamacı ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Zeytinlere Bordo bulamacı ne zaman atılır?
  2. Ağaçların geç çiçek açması için ne yapmalı?
  3. Ceviz ağaçlarına Bordo bulamacı ne zaman atılır?
  4. Bordo bulamacı kışın atılır mı?
  5. Çiçeklenmeyi geciktirmek için ne yapılabilir?
  6. Çiçek açmış ağaca bordo bulamacı atılır mı?
  7. Kirazlara mantar ilacı ne zaman atılır?
  8. Bordo bulamacı hangi havalarda atılır?
  9. Bordo bulamacı asmaya ne zaman atılır?
  10. Zeytinde Pamuklu bit ilacı ne zaman atılır?

Zeytinlere Bordo bulamacı ne zaman atılır?

Bordo bulamacı h çb r laçla karıştırılıp atılmaz. Hazırlanan Bulamaç sonbaharda meyve Ağaçlarının yapraklarının % 75' döküldükten sonra kış süres nce, İlkbaharda se gözler Patlamadan b r hafta önce yapılır.

Ağaçların geç çiçek açması için ne yapmalı?

Bunun dışında meyve ağaçlarında çiçek açmayı geçiktirmek için alınan bir takım tedbirler var. Bunlardan bir tanesi de bordo bulamacı dediğimiz göz taşı ve kireç karışımı ile ağaçların yıkanması suretiyle çiçek açmayı geciktirmeye çalışıyor çiftçilerimiz.

Ceviz ağaçlarına Bordo bulamacı ne zaman atılır?

Ceviz'de Bordo Bulamacı Ne Zaman Kullanılır; Sonbahar'da ceviz ağaçlarının u'i yapraklarını döktükten sonra %2 lik olarak hazırlanmış bordo bulamacı ağaçlara püskürtülmek suretiyle uygulanır.

Bordo bulamacı kışın atılır mı?

Kış ilaçlamasında Kasım ayında bağlarda ve diğer ağaçlarda halk arasında Göktaşı olarak bilinen bordo bulamacı ilaçlaması yapılarak önlem alınmalıdır. Bordo bulamacı asmaların ve diğer ağaçların fungal ve bakteriyel hastalıklara karşı korunması için önleyici olarak uygulanan en etkili çözümlerden biridir.

Çiçeklenmeyi geciktirmek için ne yapılabilir?

İlkbaharda meydana gelen son don olaylarının çok sık görüldüğü yerlerde, meyve ağaçlarının çiçeklenme devresinde don olayından fazla zarar görülmemesi için çiçeklenmenin geciktirilmesi amacıyla ağaç dipleri 1 m çapında açılarak kar veya buz kalıpları konulur.

Çiçek açmış ağaca bordo bulamacı atılır mı?

Elma ve Armut kara lekesinde dal sıracası bulunan yerlerde % 2, dal sıracası bulunmayan yerlerde % 1'lik bordo bulamacı ile çiçek gözleri kabarmaya başladığında birinci ilaçlama yapılır. Armutlarda memeli pas hastalığına karşı çiçek tomurcukları patlamak üzere iken % 1'lik bordo bulamacı ile ilaçlama yapılır.

Kirazlara mantar ilacı ne zaman atılır?

Hastalığa karşı ilk ilaçlamanın ağaçların yüzde 5-10 çiçekte olduğu çiçeklenme başlangıcında, ikinci ilaçlamanın ise ağaçların yüzde 90-100 çiçekte olduğu tam çiçeklenmede uygulanması gerek.

Bordo bulamacı hangi havalarda atılır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Bordo bulamacı asmaya ne zaman atılır?

Kış uygulaması: Budamadan sonra gözler uyanmadan hemen önce yapılmalıdır. Yaz uygulaması: Uygulama: sürgünler 2-3 cm olduğunda. Uygulama: sürgünler 8-10 cm olduğunda.

Zeytinde Pamuklu bit ilacı ne zaman atılır?

İlaçlamanın mutlaka gerekli olması halinde, Zeytin pamuklu bitinin en uygun mücadele zamanı, sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir.