Temmuz ayında Karadeniz'de hangi balık avlanır?

İçindekiler:

  1. Temmuz ayında Karadeniz'de hangi balık avlanır?
  2. Marmarada Hangi mevsimde hangi balık avlanır?
  3. Temmuz ayında hangi balık olur?
  4. Ağustos ayında hangi balıklar tutulur?
  5. Ege'de hangi balıklar var?
  6. Istanbul'da nerede hangi balık tutulur?
  7. Marmarada köpekbalığı var mı?

Temmuz ayında Karadeniz'de hangi balık avlanır?

Haziran ayında balıklar geçici olarak Karadeniz'e ulaşırlar. Yaklaşan av yasağı ile birlikte de tezgahlar balıktan zayıflamaya başlar. TEMMUZ: Temmuz ayının balıkları; çinekop, sarıkanat, sarıağız, akya, orkinos, kaya balığı, trança ve sinarittir. İstavrit çok lezzetlidir.

Marmarada Hangi mevsimde hangi balık avlanır?

Marmara Denizi'nde gezici balıklar, en çok nisan-mayıs ve ekim-aralık aylarında avlanmaktadır. Yerli balıklar olarak, kefal, karagöz, çipura, orfoz, lahoz sayılabilir.

Temmuz ayında hangi balık olur?

Temmuz ayı sardalya mevsimidir. En yağlı ve lezzetli döneminde olan Sardalya'nın dışında ise; İstavrit,Sarıkanat,Sarıağız,Akya,Orkinos,Kaya Balığı,Trança,Sinarit tüketilmelidir. Bu ayın gözde ikilisi Sardalya ve İstavrit'tir. Ayrıca Temmuz ayında Yengeç (Pavurya),Böcek,Istakoz en bol dönemindedir.

Ağustos ayında hangi balıklar tutulur?

Ağustos: Çinekop, sarıağız, sinarit, kaya balığı, orkinos, sarıkanat lezzetlidir. İstavrit yine en lezzetli balıktır. Eylül: Kılıç ve sardalya balıkları hala lezzetlıdır. Lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç, ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır.

Ege'de hangi balıklar var?

"Ege'de sardalya, hamsi, kolyoz, istavrit, barbun bol olur.

Istanbul'da nerede hangi balık tutulur?

Dragos Sahili İstanbul'un her sahilinde olduğu gibi burada da istavrit bol bulunur. Ayrıca mezgit, kefal, isparoz ve eşkina da avlamak mümkündür. İstanbul'un Anadolu yakası Marmara Denizi sahili yani Kartal, Maltepe ve Pendik sahillerinde dragos ile benzer balıklar avlanabilir.

Marmarada köpekbalığı var mı?

Marmara Denizi'ne açılan balıkçıların ağına 4 metre uzunluğunda dev köpek balığı takıldı. 1 Eylül av yasağının kalkmasında sonra Marmara Denizine açılan balıkçıların ağına dev köpek balığı takıldı. ... Köpek balığını ilk kez gören bazı vatandaşlar fotoğraf çekme yarışına girdi.