Saklıkent ne zaman milli park oldu?

İçindekiler:

  1. Saklıkent ne zaman milli park oldu?
  2. Saklıkent Kanyonu Fethiye kaç km?
  3. Saklıkent Kanyonu kaç yıllık?
  4. Fethiye Saklıkent e nasıl gidilir?
  5. Saklıkent Kanyonu ücretli mi?
  6. Antalya Gizlikent Şelalesi Nerede?

Saklıkent ne zaman milli park oldu?

Burası aynı zamanda bir milli parktır. 1996 yılında yasalarla statüsü belirlenmiş Saklıkent Milli Parkı sınırında yer alan Saklıkent Kanyonu ise görmeye değer doğa harikası destinasyonlardan biridir.

Saklıkent Kanyonu Fethiye kaç km?

Fethiye Saklıkent Arası Kaç Km? Fethiye Kanyon arası uzaklık D400 karayolu üzeriden 47 Km ve yaklaşık 50 dakika mesafededir.

Saklıkent Kanyonu kaç yıllık?

Saklıkent Kanyonu Özellikleri Şu ana kadar keşfedilen 16 adet mağara barındıran kanyonda 3000 yıl öncesinde insanların yaşadığı biliniyor. Kanyon 16 km uzunluğa sahiptir. Denizde 1000-1100 m yükseklikte yer alır. Taş duvarların yüksekliği ise 2 m arasında değişiyor.

Fethiye Saklıkent e nasıl gidilir?

Fethiye Otogarı'ndan kalkan Fethiye-Saklıkent dolmuşları ile 1 saat gibi bir sürede kanyona ulaşılıyor. Saklıkent Kanyonu'na en yakın havalimanı Muğla Dalaman. Havalimanı ile kanyon arasındaki uzaklık 89 km. Özel araçla bu mesafe 1.5 saatte kat ediliyor.

Saklıkent Kanyonu ücretli mi?

Saklıkent Kanyonu Saklıkent Milli Parkı içinde yer alır. Koruma altındadır. Saklıkent Kanyonuna giriş için yetişkinler 9 TL giriş ücreti öderken öğrenciler 4,5 TL öder.

Antalya Gizlikent Şelalesi Nerede?

Gizlikent Şelalesi, Muğla il sınırları içerisinde Seydikemer ilçesinde bulunuyor. Seydikemer İlçesi'nde ise Kayadibi Mahallesi'nde yer alıyor.