Diploma olmadan üniversite sınavına girilir mi?

İçindekiler:

  1. Diploma olmadan üniversite sınavına girilir mi?
  2. Geçici mezuniyet belgesi ile üniversiteye kayıt olur mu?
  3. Geçici mezuniyet belgesi ne kadar süre geçerlidir?
  4. Anadolu Üniversitesi Geçici Mezuniyet Belgesi nasıl alınır?
  5. Açık öğretim mezuniyet belgesi nereden alınır?
  6. Anadolu Üniversitesi diplomalar ne zaman verilecek?

Diploma olmadan üniversite sınavına girilir mi?

Buradaki 31 Aralık 2018 tarihi önemli: Bir üniversiteye yerleştiği halde, henüz mezun olamayan tüm liseliler ve tabii ki, Açık Liseliler tarihine kadar mezuniyet belgelerini veya diplomalarını üniversiteye ibraz etmek zorunda, değilse kayıtları iptal edilecek.

Geçici mezuniyet belgesi ile üniversiteye kayıt olur mu?

Açık Öğretim Lisesine kayıtlı mezun olabilecek her öğrenci üniversite sınavlarına başvurabilir. Geçici Mezuniyet Belgesi (Çıkma Belgesi) ile Üniversiteye kayıt yaptırabilir miyim? Geçici Mezuniyet Belgesi ile Üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz. Bu belgelerin 6 ay geçerlilik süresi vardır.

Geçici mezuniyet belgesi ne kadar süre geçerlidir?

GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ NE KADAR GEÇERLİ? Geçici mezuniyet belgesi de yapılan başvuruya bağlı olarak en az diploma kadar geçerli ve kuvvetli bir belgedir. Yine de bazı kurumlar başvurularda diploma aslı talep edebilir, ilgili kurumla temas kurulması halinde çoğu kurum geçici mezuniyet belgesine de kabul vermektedir.

Anadolu Üniversitesi Geçici Mezuniyet Belgesi nasıl alınır?

Mezunlarımız bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez. Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.

Açık öğretim mezuniyet belgesi nereden alınır?

2020 AÖL sınavlarında başarılı olup diploma almaya hak kazanan adayların diplomaları öğrencinin Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı adres ilindeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüklerine gönderilmektedir.

Anadolu Üniversitesi diplomalar ne zaman verilecek?

Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternetten açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunlarımıza verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir.