Orman kelimesinin sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Orman kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  2. Katil kelimesinin anlamı nedir?
  3. Tatilin sözlükteki anlamı nedir?
  4. Şans Türkçe mi?
  5. Şans var mı?
  6. Şans hangi köken?

Orman kelimesinin sözlük anlamı nedir?

orman anlamı is. 1. Ağaçlarla örtülü geniş alan: "Bütün evi bir ormanmış gibi rahatça ve her anlamda kullanabiliyorlardı." -A.

Katil kelimesinin anlamı nedir?

KATİL – KATL [l ince] (ﻗﺘﻞ) i. (Ar. ḳatl) Öldürme, öldürülme: İstanbul'dan çıktı katlime ferman / Aradım bulmadım derdime derman (Türkü).

Tatilin sözlükteki anlamı nedir?

a. (ta:til) 1. Kanun gereğince çalışmaya ara verileceği belirtilen süre, dinlenme: “Gel gelelim berberlere karşı haksızlığımız şu hafta tatili işinde bile kendini gösteriyor.” -N. Hikmet. 2. Okul, meclis, adliye vb. kuruluşların çalışmasını durdurduğu veya kapalı bulunduğu dönem: “Yakında dönmesi lazım.

Şans Türkçe mi?

Şans kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Şans, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Şans var mı?

Ona göre şans diye bir şey yoktur, şans olarak tanımlanan olayların gerçekleşeceği önceden bellidir. Çünkü bu olaylar bazı durumların sonucu olarak oluşur.

Şans hangi köken?

Fransızca chance "rastlantı, talih" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince cadentia "1. düşme, 2. payına düşme, rast gelme, kısmetine çıkma" sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Latince cadēre, cas- "düşmek" fiilinden türetilmiştir. kadans maddesine bakınız.