Bağış yapan vergiden düşer mi?

İçindekiler:

  1. Bağış yapan vergiden düşer mi?
  2. Bağış vergiye tabi mi?
  3. Üniversiteler bağış alabilir mi?
  4. Deprem yardımları gider yazılır mı?
  5. Vakıf üniversiteleri bağış yapabilir mi?
  6. Kızılay yapılan bağışlar vergiden düşer mi?
  7. Veraset ve intikal vergisi oranı nedir?

Bağış yapan vergiden düşer mi?

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kanunu'nun 9. maddesinde; “…..Fona ve Vakfa yapılacak bağış ve yardımlar her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. Bu bağış ve yardımlar Kurumlar ve Gelir Vergisi matrahından indirilebilir.” hükmü bulunmaktadır.

Bağış vergiye tabi mi?

SMS yoluyla yapılan bağışlarda Özel İletişim Vergisi ve Katma Değer Vergisi gibi vergiler hesaplanmaz. Faturanıza ilave bir tutar olarak bağış eklenir. Başka bir deyişle bağışlar KDV ve ÖİV'nin konusuna ve matrahına dahil değildir.

Üniversiteler bağış alabilir mi?

Ayrıca 2547 sayılı Kanunun 56'ncı maddesinin (a) ve (b) fıkralarında; Yükseköğretim üst kuruluşları, yükseköğretim kurumları ve bunlara bağlı kuruluşlara yapılacak her türlü bağış ve vasiyetler, vergi resim, damga resmi, damga ve harçlardan muaftır.

Deprem yardımları gider yazılır mı?

Bağış ve yardımlar, ticari kazancın elde edilmesi için yapılan bir harcama niteliğinde olmadığından, gelir ve kurumlar vergisi matrahlarının tespitinde doğrudan gider olarak dikkate alınamıyor.

Vakıf üniversiteleri bağış yapabilir mi?

2015 yılı itibariyle ülkemizde 70'i aşkın vakıf üniversitesi eğitim vermeye devam etmektedir. ... Yani Yüksek Öğretim Kanunu'nun anılan maddesi hükümleri gereği vakıf üniversitelerine yapılan bağışlar gider olarak indirilebilmektedir.

Kızılay yapılan bağışlar vergiden düşer mi?

Buna göre, düzenlemeyle nakdi bağışların indirimi sınırsız olarak öngörülmüş, ayni bağışların beyan edilen gelirden indirimine olanak sağlanmamıştır. ... Özetle Kızılay'a nakdi olarak yapılan bağışın tamamı gider gösterilebilmekte ve vergi matrahından düşülebilmektedir.

Veraset ve intikal vergisi oranı nedir?

Vergi tarifesi matrah dilimleri
MatrahVerginin Oranı (%)
Veraset Yoluyla İntikallerdeİvazsız İntikallerde
İlk 380.000 TL için110
Sonra gelen 900.000 TL için315
Sonra gelen 1.900.000 TL için520
2 satır daha