Havanın kirlenmesine neler sebep olur?

İçindekiler:

  1. Havanın kirlenmesine neler sebep olur?
  2. Hava kirliliği nedir kısaca açıklayınız?
  3. Kirli havaya maruz kalındığında oluşabilecek hastalıklar nelerdir?
  4. Havanın kirli olduğu yerlerde hangi hastalıklar görülür?
  5. Hava kirliliği insanlarda hangi hastalıklara yol açar?

Havanın kirlenmesine neler sebep olur?

Hava kirliliğinin pek çok sebebi vardır. Nüfusun hızlı bir şekilde artması, çarpık kentleşme, tarım ilaçları, kimyasal kullanımının artması hava kirliliklerine sebep olmaktadır. Bunun yanında otomobillerden çıkan egzoz gazları ile fabrika bacalarından çıkan dumanlar da hava kirliliğine neden olur.

Hava kirliliği nedir kısaca açıklayınız?

Bir başka deyişle hava kirliliği; havada katı, sıvı ve gaz şeklindeki yabancı maddelerin insan sağlığına, canlı hayatına ve ekolojik dengeye zarar verecek miktar, yoğunluk ve uzun sürede atmosferde bulunmasıdır.

Kirli havaya maruz kalındığında oluşabilecek hastalıklar nelerdir?

Nefes darlığı krizlerini tetikliyor Hava kirliliğinden en çok solunum yollarını etkilenmektedir. KOAH yani kronik akciğer hastalığı, alerjik astımı, kronik sinüziti olanlar ve akciğerinden daha önce hastalık geçirmiş olup bu konuda hassas olan kişiler hava kirliliğinin kötü etkilerine daha çok maruz kalmaktadır.

Havanın kirli olduğu yerlerde hangi hastalıklar görülür?

Nilüfer Aykaç, dünyada her 10 kişiden 9'unun kirli hava soluduğunu belirterek, "Bu sağlıksız havanın solunmasının solunum, kalp-damar ve akciğer kanseri gibi hastalıklara yol açtığı, özelikle çocuklar, yaşlılar, yoksullar ve hastaların daha çok etkilendiği bilinmektedir.

Hava kirliliği insanlarda hangi hastalıklara yol açar?

Başlıca sağlık etkileri Astım, Allerji, Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve Kanser. Hava Kirliliğinden de en çok etkilenenler ise 5 yaş altı çocuklar, kronik hastalar ve yaşlılar.