Şartlı tahliye etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Şartlı tahliye etmek ne demek?
  2. Şartlı tahliye süresi ne kadar?
  3. Şartlı tahliye var mı?
  4. Bihakkin tahliye ne demektir?
  5. Infazi olan kisi suç islerse ne olur?

Şartlı tahliye etmek ne demek?

Koşullu salıverilme, hakkında hapis cezası verilmiş olan hükümlünün, kanunda belirlenen kısmını cezaevinde iyi halli olarak geçirmesi şartıyla, hapis cezasının geriye kalan kısmını cezaevi dışında çektirilmesidir.

Şartlı tahliye süresi ne kadar?

Koşullu salıverilme için infaz kurumunda geçirilmesi gereken süre için söylenmesi gereken şunlardır Birden fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına veya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile müebbet hapis cezasına mahkûmiyet hali durumu söz konusu ise otuz altı yıl infaz kurumunda geçirilmesi gerekir.

Şartlı tahliye var mı?

Başka bir ifade ile eğer bir kişi hakkında hapis cezası verilmiş ise ve bu kişiye cezaevinde iyi hali olarak geçirme şartını sağlıyor ise hapis cezasının geriye kalan kısmına cezaevi dışında çektirilmesi kararı verilebilir. Buna koşullu salıverme, yani şartlı tahliye denir.

Bihakkin tahliye ne demektir?

Bihakkın (hak ederek) tahliye tarihi; cezanın infazına başlandığı günden itibaren hesaplanmak üzere, hükümlünün mahkeme kararında belirlenen tüm ceza süresini cezaevinde ve şartlı tahliye olduğunda dışarda geçirerek tamamlayacağı tarihtir. ... Koşullu salıverilme hükümlü açısından bir hak değil, infaz rejimidir.

Infazi olan kisi suç islerse ne olur?

Seçimlik Cezalardan Hapis Cezasına Karar Verilir: Tekerrür halinde işlenen ikinci suçun (tekerrür hükümleri uygulanacak suç) cezası seçimlik olarak hapis cezası veya adli para cezası olarak öngörülmüşse, hapis cezasına hükmedilir.