Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezunları ne iş yapar?
  2. Belge yöneticisi ne iş yapar?
  3. Belge Yöneticisi nedir?
  4. Arşiv bölümü kaç yıllık?
  5. Belge Yönetimi kaçıncı yüzyılda disiplin haline gelmiştir?
  6. Arşiv Yönetmeliği nedir?

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezunları ne iş yapar?

Bilgi ve Belge Yönetimi gerek arşivleme ve dokümantasyon çalışmaları yapmak, gerekse de kurum ve kuruluşların hizmetine bilgi ve belge sunmak üzere personel yetiştiren bir bölümdür. Bölüm, eğitim almış profesyonel kütüphaneciler yaratır.

Belge yöneticisi ne iş yapar?

Bilgi ve Belge Yönetimi Mezunları Ne İş Yapar? Bilgi ve Belge Yönetimi mezunlarının çalışma alanları genellikle arşivlerdir. ... Yine bölümü başarı ile tamamlayan ve bir kurum ya da kuruluşta çalışmaya başlayan kişiler; her türlü kâğıt ve belgenin, kitapların, CD'lerin ve diğer kaynakların tasnifini gerçekleştirirler.

Belge Yöneticisi nedir?

Belge Yöneticisi (Seviye 6) iş sağlığı ve güvenliği, çevre koruma ve kalite gereklilikleri çerçevesinde belge yönetim sistemini kurgulayarak sistemin uygulamalarını düzenleyen nitelikli kişidir.

Arşiv bölümü kaç yıllık?

Arşivcilik programının 4 yıllık eğitim süresinin ilk iki yılda kütüphanecilik programında okutulan dersler aldırılır. Daha sonra belge ve belge bilim, kataloglama ve sınıflama, bilgisayar gibi dersler verilir. Ayrıca öğrenciler çeşitli arşivlerde uygulama yaparlar.

Belge Yönetimi kaçıncı yüzyılda disiplin haline gelmiştir?

Böylelikle belgelerin düzenlenmesi, korunması ve doğru bir şekilde kullanımını sağlayan belge yönetimi kavramı ortaya çıkmıştır. Belgelerin Üretimi ve kullanılması çok eski çağlardan beri var olmaktadır fakat belge yönetimi kavramının bir disiplin haline gelmesi 20. yüzyılda başlamıştır.

Arşiv Yönetmeliği nedir?

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kamu kurum ve kuruluşlarının iş ve işlemleri sonucunda oluşan belgelerin; düzenlenmesine, gerekli şartlar altında korunmalarının teminine, herhangi bir sebepten dolayı kaybının engellenmesine, Devletin, gerçek ve tüzel kişilerin ve bilimin hizmetinde değerlendirilmelerine, kurum ve ...