Hafif meşrep ne demek?

İçindekiler:

  1. Hafif meşrep ne demek?
  2. Ben Kalender Meşrebim şarkısını kim söylüyor?
  3. Meşrep ne anlama gelir?
  4. Meşrep insan ne demek?
  5. Kalender kadın ne demek?
  6. Alafranga insan ne demek?
  7. Alaturka kıyafet ne demek?
  8. Alaturka ne demek TDK?

Hafif meşrep ne demek?

(ﺧﻔﻴﻒ ﻣﺸﺮﺏ) sıf. ve i. (Ar. ḫafіf “ağır olmayan” ve meşreb “yaratılış, huy” ile ḫafіf-meşreb) Hoppa, oynak, serbest tavırlı, nâmûsu şüphe uyandıran (kadın).

Ben Kalender Meşrebim şarkısını kim söylüyor?

Ben Kalender Meşrebim - Nurhan Damcıoğlu ( 2008 )

Meşrep ne anlama gelir?

Yaradılış, huy, karakter, mizaç. ... Meşrep sözcüğü su içme şekli ve su içilen kaynak manasına geldiği gibi huy, adet, ahlak, gidiş, manevi haz ve feyiz alınan yer anlamlarını da ifade eder.

Meşrep insan ne demek?

Meşrep kelimesi özellikle filmlerde ve eski müziklerde çok duyulan sözcüklerden biridir. ... TDK açısından mezhep kelimesine karşılık, 'Yaratılış, mizaç, huy ve davranış' şeklinde ifade edilmektedir. Yani bir kişinin takındığı karakteri ve tavırları ile beraber davranışları üzerinden de ele almak mümkün.

Kalender kadın ne demek?

Öncelikle gösteriş istemeyen ve sade yaşamı tercih eden, alçakgönüllü insanlara denir.

Alafranga insan ne demek?

Alafranga” kelime anlamı olarak batı tarzında olan, batıya özgü anlamına gelmektedir. Alafranga, alaturka kavramının karşıtıdır.

Alaturka kıyafet ne demek?

Alaturka; alışılmışın dışında eskide kalmış olan davranış veya görüşe sapma, eksantrik, düzensiz davranış, yöntemsiz olan herhangi bir iş, tutarlılık, düzenlilik ya da tekdüzelik eksikliği, yapılan herhangi bir yorumun vizyonsuz olması, giyilen herhangi bir kıyafetin birbirinden alakasız olarak uyumsuz veya düzensiz ...

Alaturka ne demek TDK?

Eski Türk gelenek, görenek, töre ve hayatına uygun, Doğuluca, alafranga karşıtı: “Alaturka, eski tahta kapısının dışarıdan da içeriden de çengelleri var.” -A. ... Bu töre ve hayatı benimsemiş (kimse).