Define bulma devlet ne kadar veriyor?

İçindekiler:

  1. Define bulma devlet ne kadar veriyor?
  2. Resmi Definecilik nasıl yapılır?
  3. Sit alanında resmi kazı yapılır mı?
  4. Dedektörle gezmek yasak mı?

Define bulma devlet ne kadar veriyor?

Defineyi bulan kişi kendine özel arazisinde define bulduysa definenin belirlenen değer üzerinden tutarına göre % 50 'si hazineye, % 50 'si de define arayıcısına ve bulana verilmektedir. Bulunan definenin arazisi özel veya tüzel kişiye aitse değerin üzerinden % 40′ define arayıcısına % 10' u arazi sahibine verilir.

Resmi Definecilik nasıl yapılır?

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilmektedir. Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederler.

Sit alanında resmi kazı yapılır mı?

Sit alanlarında yapılacak işlemlerden, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkili oluyor. Peki sit alanlarında kazı yapılabilir mi? Bu bölgelerde, sportif amaçlı dalış yapmak yasaktır, ikinci fıkra hükümlerine göre izin almak şartıyla araştırma ve kazı yapılabiliyor.

Dedektörle gezmek yasak mı?

Dedektör kullanmak yasak değildir, dedektör arabanızda taşıyabilir, uçakla seyahat edebilir, evinizde bulundurabilir, tren ile yolculuk yapabilirsiniz.