Nakilde öğrenci sırası Nedir 2020?

İçindekiler:

  1. Nakilde öğrenci sırası Nedir 2020?
  2. Nakil için puan önemli mi?
  3. LGS 2020 nakil nasıl yapılır?
  4. Lise kontenjan ne demek?
  5. Kontenjan ne demek?

Nakilde öğrenci sırası Nedir 2020?

Cevap: Nakil durumunda öğrencinin sırası nakil başvurusunda bulunan öğrencilerin puanlarına göre değişir. Puanı yüksek olandan düşük olana göre sıralama yapılır.

Nakil için puan önemli mi?

Milli Eğitim Bakanlığı da Danıştay'ın bu kararına uydu ve artık lise nakillerinde taban puan şartı aranmakta. ... Lisede bir okula nakil başvurusunda bulunabilmek için başvurulacak okulda boş kontenjan olmalı ve öğrencinin Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP), okulun puanına eşit ya da okulun puanından yüksek olmalı.

LGS 2020 nakil nasıl yapılır?

nakil başvurularını 14 Ağustos'a kadar tamamlamaları gerekiyor. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Lise kontenjan ne demek?

Peki tercih yaparken hayati önem taşıyan kontenjan listesi ne demek? Bir kuruluşun veya bir kimsenin seçip almakta yararlanabileceği ölçü, sayı. Yani üniversite ve liselerde kontenjan o okulun alabileceği öğrenci sayısını ifade eder. Okul kontenjanları her düzenli olarak belirlenir ve ilgili kurumlardan açıklanır.

Kontenjan ne demek?

Kontenjan kelimesi bir nevi kapasite demektir. Örnek ile açıklayacak olursak; Mesela; X okulunun 50 kişilik kontenjanı var deniliyor.Yani bu demek oluyor ki o okulun o yıl kabul edebileceği 50 tane öğrenci var.