Kaşıntıya kolonya sürülür mu?

İçindekiler:

  1. Kaşıntıya kolonya sürülür mu?
  2. Kaşıntıyı ne geçirir evde?
  3. Kaşıntıya hangi dua okunur?
  4. Vajina sirkeyle nasıl yıkanır?
  5. Cilt kaşıntıya ne iyi gelir bitkisel?

Kaşıntıya kolonya sürülür mu?

Sedef hastalığı, egzama, kontak dermatit ve deri kuruluğuna bağlı kaşıntısı olan hastaların kolonya kullanımından kaçınması gerekmektedir. Koku verici kimyasal maddeler beyin, sinir sistemini etkileyip burada geçici ya da kalıcı etkiler ortaya çıkarabilirler.

Kaşıntıyı ne geçirir evde?

Limon suyu, ciltte oluşan alerjik kaşıntıyı giderme konusunda etkilidir. Kaşıntıyı gidermek için bir miktar limon suyunu sodayla karıştırmalısınız. Karışımı bir pamuk yardımıyla, kaşınan yere sürüp masaj yapabilirsiniz. Böylece kaşıntı birkaç dakika içinde gidecek ve kızarıklık da ortadan kaybolacaktır.

Kaşıntıya hangi dua okunur?

Kaşıntı duası olarak yukarıda verdiğimiz Bakara suresi 2;201 Türkçe meali şöyledir; Ya rabbim, tüm kullarına ve bana dünyada ve ahirette güzellik ihsan eyle. Bizi cehennemin azabından azat eyle yarabbi.

Vajina sirkeyle nasıl yıkanır?

Elma sirkeli su ile vajina yıkama; yarım ila bir bardak arası elma sirkesi suyun içine dökülür ve 10-30 dk sirkeli suyun içinde oturulur. Vajinanın içine biraz doğal yoğurt sürebilirsiniz. Küvetteki suya ¼ bardak (çeyrek bardak) karbonat dökülür ve 10-40 dakika beklenir. (egzemalara da iyi gelir).

Cilt kaşıntıya ne iyi gelir bitkisel?

Karanfil yağı cilt üzerinde meydana gelen tahrişleri iyileştirme özelliği olan bitkisel bir yağdır. Kaşıntı için de çok iyi sonuçlar verir. Kaşıntıyı evde birkaç dakika içinde iyileştirmek için 2 damla karanfil yağını 1 çay kaşığı suyla karıştırın ve kaşınan bölgeye masaj yoluyla yedirin.