1982 Anayasası ne zaman kalktı?

İçindekiler:

  1. 1982 Anayasası ne zaman kalktı?
  2. Anayasanın 13 maddesi nedir?
  3. Anayasanın geçici 15 maddesinin kaldırılması ne zaman oldu?
  4. Sosyal güvenlik tehlikeleri nelerdir?
  5. 82 Anayasası ne kadar değişti?
  6. Anayasaya geçici madde eklenmesi ne anlama gelmektedir?
  7. Sosyal güvenlik terimi ilk hangi ülkede?
  8. Sosyal güvenlik riskleri nelerdir?

1982 Anayasası ne zaman kalktı?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
Kanun numarası2709
Kabul tarihi
Yayımlanma tarihi
Yürürlük tarihi
3 satır daha

Anayasanın 13 maddesi nedir?

Temel hak ve hürriyetler, kişinin topluma, ailesine ve diğer kişilere karşı ödev ve sorumluluklarını da ihtiva eder. Madde 13 – (Değişik: 3/10/2001-4709/2 md.) Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir.

Anayasanın geçici 15 maddesinin kaldırılması ne zaman oldu?

Geçici Madde 15 fıkra son - (82 tarihli ve 2709 sayılı Kanunun hükmüdür.) Bu dönem içinde çıkarılan kanunlar, kanun hükmünde kararnameler ile 2324 sayılı Anayasa Düzeni Hakkında Kanun uyarınca alınan karar ve tasarrufların Anayasaya aykırılığı iddia edilemez.

Sosyal güvenlik tehlikeleri nelerdir?

Adı geçen sözleşmeyle belirlenen riskler şunlardır: Hastalık, Analık, Sakatlık, Yaşlılık, İş kazası ve Meslek hastalığı, ölüm (sağ kalan hak sahiplerinin korunması), Ailevi yükler, İşsizlik.

82 Anayasası ne kadar değişti?

Bu süreçte, geçici maddelerle birlikte toplam 194 madde bulunan 1982 Anayasası'nın toplam 80 maddesi değiştirildi, eklenen 3 geçici maddeden 2'si daha sonra metinden çıkarıldı.

Anayasaya geçici madde eklenmesi ne anlama gelmektedir?

Anayasa'daki geçici maddeler, normal hükümlerin tümüyle yürürlüğe gireceği döneme kadarki geçiş dönemini düzenliyor. Normal şartlar altında, geçici maddelerin belli bir süre sonra kendiliğinden geçerliliğini yitirmesi gerekiyor.

Sosyal güvenlik terimi ilk hangi ülkede?

1.2.1.1. Terim olarak sosyal güvenlik, ilk defa 1935 yılında ABD'de Sosyal Güvenlik Kanunu (The Social Security Act of 1935) ile kullanılmış ve sosyal bilimler literatürüne girmiştir.

Sosyal güvenlik riskleri nelerdir?

Adı geçen sözleşmeyle belirlenen riskler şunlardır: Hastalık, Analık, Sakatlık, Yaşlılık, İş kazası ve Meslek hastalığı, ölüm (sağ kalan hak sahiplerinin korunması), Ailevi yükler, İşsizlik.