İftardan sonra cinsel ilişkiye girilir mi?

İçindekiler:

  1. İftardan sonra cinsel ilişkiye girilir mi?
  2. Oruçlu ilişkiye girmek gunah mi?
  3. İftardan sonra cinsel ilişkiye girmek orucu bozar mı?
  4. Cinsel ilişkinin ne zaman yasak olduğu günler Diyanet?
  5. Zorla cinsel ilişki orucu bozar mı?

İftardan sonra cinsel ilişkiye girilir mi?

Ramazan geceleri için yeme, içme ve cinsel ilişki yasağı söz konusu değildir. Dolayısıyla iftar ile imsak arasında yemek, içmek ve eşlerin cinsel ilişkide bulunmasında bir sakınca yoktur. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulmaktadır: “Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.” (Bakara, 2/187).

Oruçlu ilişkiye girmek gunah mi?

Ramazanda oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmakla oruç bozulur, hem kaza ve hem de keffâret gerekir (Buhârî, Savm, 30). Eşlerin birbirlerini öpmeleri veya sarılmalarıyla oruçları bozulmaz. Ancak bu durumda boşalma meydana gelirse oruç bozulur ve güne gün kaza gerekir (Merğınânî, el-Hidâye, II, 256).

İftardan sonra cinsel ilişkiye girmek orucu bozar mı?

Orucun amacı hem ruhen hem de bedenen arınmak ve nefsi terbiye etmektir. Bu nedenle oruçluyken cinsel davranışlarda bulunmak doğru olmaz. İftardan sonra sahura kadar olan sürede mastürbasyon yapmanızın bir sakıncası yoktur.

Cinsel ilişkinin ne zaman yasak olduğu günler Diyanet?

Fetva.net isimli internet sitesinde yer alan bilgi ise: Eşler arasında cinsel ilişkinin yasak olduğu dönemler; bayanların adetli veya lohusa olduğu günler, hac ve umre için ihramlı bulunulan günler ve itikâfta bulunulan günlerdir. Bunların haricinde cinsel ilişki için herhangi bir “özel gün” yasağı yoktur.

Zorla cinsel ilişki orucu bozar mı?

Oruçlu olan kimse orucu bozacak şeylerden kaçındığı gibi orucun sevabını azaltacak şüpheli durumlardan da kaçınmalıdır. Ramazanda oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmakla oruç bozulur, hem kaza ve hem de keffaret gerekir (Buhari, Savm, 30).