Is Back ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Is Back ne anlama gelir?
  2. Hip ne demek?
  3. Büst ne demek TDK?
  4. Kağıt Rölyef ne demek?
  5. Mimari eser kelimesinin anlamı nedir?
  6. Kurtuluş ne anlama gelir?

Is Back ne anlama gelir?

Türkçe İngilizce sözlükte arama yapmak için ise tıklayabilirsiniz. (f). bir şeye destek olmak, arka olmak, yardım etmek; tarafını tutmak, üzerine bahse girmek (at v.b.); ; geriye sürmek; sırtına binmek ; (den). güneşin aksi yönüne dönmek, dirise etmek (rüzgar).

Hip ne demek?

hip to: bilgili, bilen, herşeyden haberi olan, vâkıf, haberdar, uyanık, tetik, gözü açık, zamana uygun, modern.

Büst ne demek TDK?

a. 1. Vücudun, omuzlarla birlikte göğüsten yukarı bölümü: “Vücudundaki oransızlık, nereden geliyor; büstü, bacaklarından daha mı uzun?” -A. İlhan. 2.

Kağıt Rölyef ne demek?

Rölyef kökeni Fransızca olan bir kelime. Kişinin seçtiği yüzey(kağıt,taş,alimünyum vb) üzerine yapılan yükseltme ya da çökertme işine rölyef (kabartma) denir.

Mimari eser kelimesinin anlamı nedir?

Mimari eser, kendisini tasarlayan mimar kişisinin özelliklerini, fikirlerini, tavrını gösteren ve mimari kurallara uyarak hazırlanmış bir sanat ürünüdür. Mimar Sinan'in yaptığı Selimiye Cami, Süleymaniye Cami ve Topkapı Sarayi gibi eserler mimari eser kategorisine girerler.

Kurtuluş ne anlama gelir?

Bir yerin düşman işgalinden kurtulma günü. Tehlikeli veya kötü bir durumdan kurtulma. 1. kurtulmak fiili, kurtulma. 2. tehlike, sıkıntı, zorluk veya esaretten, istiladan kurtulmuş olma hali, halas, necat, reha, selamet.