Fethiye'nin eski ismi nedir?

İçindekiler:

  1. Fethiye'nin eski ismi nedir?
  2. Fethiye ne zaman kuruldu?
  3. Fethiye kimin?
  4. Fethiye Ege bölgesinde mi?
  5. Fethiye Beşkaza ismi nereden geliyor?
  6. Muğla eski adı nedir?
  7. Babadag teleferik kimin?
  8. Ölüdeniz Ege mi?
  9. Fethiye denizi Ege mi?
  10. Fethiye ismi ne anlama gelir?
  11. Muğla şehrinin adı nereden gelmiştir?
  12. Muğla hangi ülke ile savaşmıştır?
  13. Fethiye teleferik ne zaman yapıldı?
  14. Fethiye teleferik kac tl?

Fethiye'nin eski ismi nedir?

Fethiye çok eski çağlardan beri önemli bir yerleşim merkezidir. Antik dönemde” Işık Yurdunun insanları” anlamına gelen Likyalılar bu kente sahip olmuş ve Telmessos adıyla anılmıştır. Telmessos (Fethiye) M.Ö.545 (6.

Fethiye ne zaman kuruldu?

Buradaki kâhinlerin çok olmasından dolayı “Kâhinler Şehri” olarak anılan Telmessos (Fethiye) sonraları Roma ve Doğu Roma kontrolünde hayatına devam etmiştir. 1284 yılında Menteşeoğulları ve 1424 yılında ise Osmanlı himayesi altına giren ilçeye 1924 yılında Fethiye adı verilmiştir.

Fethiye kimin?

Fethiye, Akdeniz Bölgesi'nin batısında, Muğla iline bağlı bir ilçedir. Yüzölçümü 3.059 km²'dir. Muğla ili de dahil en geniş yüzölçümüne sahiptir. Doğu ve güneydoğusu Antalya ili, güneyi, güneybatısı ve batısı Akdeniz, kuzeybatısı Dalaman ilçesi, kuzeyi Denizli ve Burdur illeriyle çevrilidir.

Fethiye Ege bölgesinde mi?

Fethiye, Ege'nin en güzel ilçelerinden.

Fethiye Beşkaza ismi nereden geliyor?

beşkaza ; nam-ı diğer fethiye. menteşeoğulları beyliği döneminde , muhitindeki beş kazanın en büyüğü olması sebebiyle bu ismi almıştır.halen de fethiyeliler ,beşkazalılar diye anılır. ... meğri, makri. fethiye'nin meğri kadar eski olan diğer adı beşkaza'dır. akdeniz-ege tüm şeridin belki birinci tonya eşdeğeridir.

Muğla eski adı nedir?

Antik Karya Bölgesinin en eski yerleşim alanlarından olan Muğla, sırasıyla Karya, Mısır, İskit, Asur, Dor, Met, Pers, Makedon, Roma ve Bizans egemenliğinde kalmıştır. 1284 tarihinde Türk egemenliğine girmiş olan Muğla ilinin antik adı, çeşitli bulgu ve kaynaklarda “Mobella, Mobolia, Moğola” olarak geçmektedir.

Babadag teleferik kimin?

Şti., Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı'na teleferik tesisi kurmak ve bu alandaki sosyal tesisleri işletmek amacıyla 16 Haziran 2011 tarihinde kurulan, hisselerinin %99'u Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın %1 Ölüdeniz Turizmi Geliştirme Kooperatifine ait bir şirkettir.

Ölüdeniz Ege mi?

Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz, Ege Bölgesi'nde yer alır. Fethiye'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan Ölüdeniz'in doğusunda Seydikemer, kuzeybatısında Dalaman, güneyinde Akdeniz ile komşudur. Teke Yarımadası'nda yer alan Ölüdeniz'e Fethiye'den çamlar arasında virajlı yollardan geçerek ulaşılır.

Fethiye denizi Ege mi?

Türkiye'de hem doğal güzellikleri hem denizi hem birbirinden güzel koyları hem de tarihi mirası ile deniz ve kültür turizmini bir arada yapmak isteyenlerin tercih edeceği rotalardan birisi hiç şüphesiz Fethiye.

Fethiye ismi ne anlama gelir?

Fethiye isminin anlamı merak ediliyor. Fethiye ismi; ele geçirme, alma, fethetme, fethe mensup olan ve fetih ile ilgili yazılan kaside anlamlarına gelmektedir.

Muğla şehrinin adı nereden gelmiştir?

En yaygın söylentiye göre ilin adı, Selçuklu Sultanı Kılıçarslan'ın komutanlarından “Muğlu” Beyi adından gelmekte. Büyük olasılıkla burayı Muğlu Bey fethettiği için bu komutanın adı verilmiş, “Muğlu” zamanla Muğla'ya dönüşmüş. 1889 Aydın Vilayet salnamesinde rastlanan “Mobella” adı ise kentin ortaçağdaki adıdır.

Muğla hangi ülke ile savaşmıştır?

Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu toprakları İtilaf Devletleri tarafından paylaşılınca Muğla tarihinde ]]İtalya]] tarafından işgal edildi.

Fethiye teleferik ne zaman yapıldı?

Dünyanın gözde yamaç paraşütü merkezi Fethiye'de vatandaşların 25 yıldır hayalini kurduğu "Babadağ Teleferik" projesi tamamlandı. Deneme seferleri süren teleferik, 7 Haziran'dan sonra hizmete açılacak.

Fethiye teleferik kac tl?

Fethiye Babadağ teleferik fiyatları kişi başı 80 TL olarak belirlenmiş durumda. Öğrenciler, indirimli tarifeden yararlanarak 60 TL'ye bilet alabilirler.