Edevlet sifresi ilk nasil alirim?

İçindekiler:

  1. Edevlet sifresi ilk nasil alirim?
  2. E-devlet şifresi paylaşılır mı?
  3. E devlet şifresi neden gerekli?
  4. E devlet şifresi PTT dışında nereden alınır?
  5. 18 yaş altı e devlet şifresi nasıl alınır?

Edevlet sifresi ilk nasil alirim?

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

E-devlet şifresi paylaşılır mı?

e-Devlet Şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. Kredi başvurusu, işe giriş v.b. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz.

E devlet şifresi neden gerekli?

E-devlet sayesinde pek çok işlem yapabilirsiniz. Örneğin yeni işe başlarken istenen adli sicil kaydı ve benzeri gibi pek çok evrakı e-devlet üzerinden alabilirsiniz. E-devlete giriş yapmak için ihtiyacınız olan bir şifredir. Bu şifrelere PTT'den ulaşılabilir.

E devlet şifresi PTT dışında nereden alınır?

Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı'na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.

18 yaş altı e devlet şifresi nasıl alınır?

kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır) başvuru yaptıklarında PTT merkez ...