Guzellik Takintisi nedir?

İçindekiler:

  1. Guzellik Takintisi nedir?
  2. Mükemmellik hastalığı nedir?
  3. Ayna hastalığı nedir?
  4. Kendini beğenmeme hastalığı nedir?

Guzellik Takintisi nedir?

Özelikle orta sınıf ailelerde yetişen gençlerde bu soruna daha sık rastlanıyor. Güzellik arayışları, bir ünlüye benzeme isteği, o kişilerin bazı fiziksel özelliklerine aşırı hayranlık duyma, arkadaşlar arasındaki örseleyici etkileşimler ve alaycı tutumlar genci fiziksel görünümünü incelemeye yöneltebiliyor.

Mükemmellik hastalığı nedir?

Dolayısıyla simetri hastalığı bir bakıma mükemmellik takıntısı olarak da adlandırılabilir. Bu durum hastanın günlük yaşamını olumsuz etkileyecek şekilde rahatsızlık hissi verebilir ve normal dışı davranışlar nedeniyle toplum tarafından kabullenilmesini güçleştirebilir.

Ayna hastalığı nedir?

Kişinin görünümünde gerçek olmayan, imgesel bir kusur ile sürekli meşgul olması olarak tanımlanan halk arasında "ayna hastalığı" olarak bilinen 'beden dismorfofobik bozukluğunun' hastaların kendilerini günlük yaşamdan soyutlamasına neden olmaktadır.

Kendini beğenmeme hastalığı nedir?

İlk kez İtalyan psikiyatr Enrico Morselli tarafından, 1886 yılında tanımlanan psikolojik bir bozukluktur. Kendini beğenmeme, Ayna hastalığı ya da Vücut Dismorfik Bozuklugu olarak da bilinir. Bu rahatsızlıkta kişi, vücudunun bir bölümü beğenmez ya da görüntüsünün kötü olduğunu düşünür.