Hangi özürlüler devlet memuru olabilir?

İçindekiler:

  1. Hangi özürlüler devlet memuru olabilir?
  2. Özürlü hizmetli ne iş yapar?
  3. Özürlü memur alımı kaç puanla alıyor?
  4. Özürlü Memur sınavında kaç puan almak gerekir?
  5. 2020 kaç engelli memur alınacak?
  6. Özürlü raporu olanlar normal kpss'ye girebilir mi?

Hangi özürlüler devlet memuru olabilir?

Bunun için kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda farklı alanlarda Engelli Devlet Memuru alınabilmektedir. Hizmetli, memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, öğretmen, mühendis, müezzin kayyum ve bunun gibi bir çok kadroda engelli memur alımı yapılabilmektedir.

Özürlü hizmetli ne iş yapar?

Kpss sınavına girerek devlet kadrolarına hizmetli ünvanı ile atananlara devlet kurumlarında hizmetli olarak çalışan kişilere evrak getir götür işleri yaptırılmaktadır. Hizmetliler evrak, temizlik ve çay vb. işleri yaparlar. Üniversitelerde, Yargıtayda, MSB' de memur olarak görev yapmaktadır.

Özürlü memur alımı kaç puanla alıyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda en düşük 60 puan alan adayların memurluk için başvuru şartlarında puan şartını tamamlamış oluyor. Bu arada KPSS puanı her kuruma göre değişebiliyor. En az 60 puan alanlar atanamıyor.

Özürlü Memur sınavında kaç puan almak gerekir?

Lisans alanında ise toplam 3.

2020 kaç engelli memur alınacak?

Bakan şu bilgileri verdi: “Kamu kurum ve kuruluşlarında 2020 yılı haziran ayı itibarıyla kontenjan dahilinde istihdam edilen engelli memur sayısı 57 bin 408'dir.

Özürlü raporu olanlar normal kpss'ye girebilir mi?

Engelli adaylar normal KPSS'ye de girebilirler Önlisans veya lise düzeyindeki engelli adaylar ise Eylül sonunda yapılan KPSS'ye girebilirler. 2- 27 Nisan'daki EKPSS'ye giren engelli adaylarımız da 2014'teki normal KPSS'ye kendi öğrenim düzeylerinde başvurabilir.