Iskele nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Iskele nasıl olmalı?
  2. Mobil iskele nedir?
  3. Iskele sistemi nedir?
  4. Iskele ve kalıp nedir?
  5. Iskele nedir Deniz?
  6. Cephe iskelesi nedir?
  7. Cephe iskelelerinin ayaklarında ne kullanılmalıdır?
  8. Korkuluklar her yönden gelebilecek en az kaç kg'lık yüke dayanmalıdır?

Iskele nasıl olmalı?

İskelenin dik ve platformun düz olması sağlanır. İskele ayaklarında iskelenin kendiliğinden hareket etmesini engelleyecek fren kolu gibi uygun tertibatlar bulunur.

Mobil iskele nedir?

Mobil iskeleler ya da bilinen adıyla tekerlekli iskeleler, mekân içerisinde ya da dış cephede istenilen yükseklik ve genişlikte platform oluşturularak, özellikle tavan, asma tavan gibi yüzeylerde aydınlatma, boya, kaplama gibi alanlarda iş iskelesi olarak kullanılır.

Iskele sistemi nedir?

İskele sistemi, yapı inşaat alanlarında ihtiyaç duyulan yüksekliğe erişim sağlayabilmek ve yük taşımak için metal malzemelerden oluşan portatif sistemdir. İskele sistemi, her türlü yapının dış cephe işlerinde ihtiyaç duyulan yapı malzemesidir.

Iskele ve kalıp nedir?

Kalıp Altı İskelesi; mantar, asmolen kirişli vb. her türlü döşeme sisteminde kullanılan ideal sistemlerdir. Projelerinize kolaylıkla uyarlanabilir. Özellikle son yıllarda, köprü, viyadük, sanayi, santral inşası gibi ağır betonların kullanıldığı projelerde tercih edilmektedir.

Iskele nedir Deniz?

İskele, deniz taşıtlarının kıyıya yanaşabilmesi için inşa edilen, karadan deniz ya da başka bir su kütlesinin içine doğru uzanan ve aralıklı olarak kazık veya kolonlar tarafından desteklen tahta ya da betondan yapılan yükseltilmiş bir yapıdır.

Cephe iskelesi nedir?

Cephe iskelesi” olarak da adlandırılan inşaat iskeleleri, binaların dış cephesindeki tüm işlerin emniyetli ve süratli bir şekilde yapılmasını sağlar. Yapının büyüklüğüne göre farklı ölçülerde kurulabilen sistemler, çalışmayı kolaylaştırır.

Cephe iskelelerinin ayaklarında ne kullanılmalıdır?

Cephe iskelelerinin ayaklarında sabit veya düşeyliği ayarlanabilir taban plakaları ve yumuşak zeminlerde yükü dağıtmak için taban plakaları altlarında uygun malzemeden yapılmış altlıklar kullanılmalıdır.

Korkuluklar her yönden gelebilecek en az kaç kg'lık yüke dayanmalıdır?

Korkuluğun tümü, herhangi bir yönden gelebilecek en az 100 kilogramlık bir yüke dayanabilecek şekilde yapılacaktır. Ahşap korkulukların trabzan ve dikmeleri, en az 5x10 santimetrelik latadan ve ara korkuluklar ise, en az 5x5 santimetrelik kadrodan veya 2, 5x10 santimetrelik latadan yapılacaktır.