Bağkur primleri geri alınabilir mi?

İçindekiler:

  1. Bağkur primleri geri alınabilir mi?
  2. Tarım bağkura yatırılan para geri alınabilir mi?
  3. Isteğe bağlı sigorta primi iade edilir mi?
  4. Sigorta da biriken paramı nasıl alırım?
  5. Yatan sigorta primi geri alınır mı?

Bağkur primleri geri alınabilir mi?

Bağkur'lular (4B) için tarih ayrımı yapmadan ödedikleri tüm primler geri veriliyor. Bu primler sadece malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları için olanlardan oluşuyor. Çalışırken SGK'ya brüt ücretin yüzde 34.5'i oranında prim yatırılıyor.

Tarım bağkura yatırılan para geri alınabilir mi?

Kendi adına çalışanlar, yani Bağ-Kurlular ise ödedikleri yaşlılık, ölüm ve malullük primlerini iade alabilir. Bu kapsamda SGK, geçmiş yıllara ait primleri, güncelleme katsayısı ile hesaplayıp, öder.

Isteğe bağlı sigorta primi iade edilir mi?

Bin 260 gün ve üzerinde isteğe bağlı sigorta primi ödenmesi durumunda SSK'den emeklilik zora girer. Her şeye karşın primleri iade almak istenmesi durumunda, bağlı olunan ilçedeki sosyal güvenlik merkezine ya da il müdürlüğüne başvurmak gerekir.

Sigorta da biriken paramı nasıl alırım?

Sosyal Güvenlik Kurumunda biriken paranın alınabilmesi için kişilerin dilekçe ile kuruma başvuru yapması gerekir. SSK biriken para iadesi kişinin banka hesabına yatırılır. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile birikmiş para iadeleri kontrol edilir ve süreç takibi yapılır.

Yatan sigorta primi geri alınır mı?

Yaşın dolmasına karşın emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduramayanlar bağlı bulunulan sosyal güvenlik merkezine ya da il müdürlüğüne yazılı talepte bulunmaları halinde ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu bir şekilde iade alabilmektedir.