Tuz sabunu cilde nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Tuz sabunu cilde nasıl uygulanır?
  2. Kristal tuz sabunu ne işe yarar?
  3. Tuz Sabunu uyuza iyi gelir mi?
  4. Sabun yapımında neden tuz kullanılır?

Tuz sabunu cilde nasıl uygulanır?

Cildinizi ıslatarak cildinize uygulayabilirsiniz. Sert bir yapısı olduğundan cildinizi çizebilir bu nedenle eğer isterseniz kaya ya da Himalaya tuzunu suda eriterek cildinize sürebilirsiniz. Tuz sabununu cildinize uyguladıktan 5 dakika sonra cildinizi durulayın.

Kristal tuz sabunu ne işe yarar?

Özellikle akne ve sivilce gibi sorunlarla mücadele eden kişiler kristal tuz sabununu aktif şekilde kullanmaktadır. Cildin alt tabakasında oluşan bakteri ve mikropların etkisini kaybetmesini sağlar. Cildi içten dışa besler. Mineral deposu olan doğal tuz sabunu cildi yeniler.

Tuz Sabunu uyuza iyi gelir mi?

Evet! Tuz, vücutta peeling etkisi oluşturan bir maddedir. Ayrıca içindeki mineraller sayesinde cildi yeniler ve rahatlamasını sağlar. Uyuzdan dolayı yaşanan kaşıntı ve döküntüler için de iyi gelmektedir.

Sabun yapımında neden tuz kullanılır?

Günümüzde tüm sabun üreticilerinin “kostik” olarak kullandığı “sodyum hidroksitin” ise ph değeri 13,5'tur fakat, “potasyum hidroksit” gibi, “kül suyunda” bulunan “kostik” de sabunu katılaştıramadığı için, dışarıdan “kalın” tuz diye adlandırdığımız “tuz” katkısı” yapılır ki, gelende küllü sabun ürettiğini iddia eden ...