Sosyal destek hattı numarası nedir?

İçindekiler:

  1. Sosyal destek hattı numarası nedir?
  2. 183 sosyal destek hattı hangi durumlarda aranmalıdır?
  3. 183 ü arayınca ne oluyor?
  4. Işyerinden paramı alamıyorum nereye şikayet edebilirim?
  5. 15 gun maasin icerde kalmasi yasal mı?
  6. Işyeri maaşları vermiyor ne yapabilirim?
  7. Işyerini nereye şikayet edebilirim?

Sosyal destek hattı numarası nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın çağrı merkezlerinden ALO 183 hattı üzerinden aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına yönelik gelen çağrılara rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulduğunu anımsattı.

183 sosyal destek hattı hangi durumlarda aranmalıdır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığı ile aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrılar değerlendirilerek rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

183 ü arayınca ne oluyor?

Çocukların ihmal ve istismarı, kadına yönelik şiddet gibi konulardaki ihbarları değerlendirmek, acil durumları ilgili kurumlara bildirmek amacıyla kurulan "Alo 183 Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı" 24 saat boyunca hizmet veriyor.

Işyerinden paramı alamıyorum nereye şikayet edebilirim?

Başvuru ve talepler, telefonla ALO 170'e iletilebilir. Söz konusu iletişim merkezi, mesai saatleriyle sınırlı olmaksızın 7 gün 24 saat aranabilir.

15 gun maasin icerde kalmasi yasal mı?

Konu: 15 gunluk maaşın içerde tutulur İşçilerin çalışmalarını durdurmaları, grev olarak değerlendirilemez ve çalışanlara herhangi bir yaptırım uygulanamaz. Maaşlarını almakta zorluk yaşayan ve yasal süre içerisinde ücret alamayan işçiler, sözleşme gereğince yasal haklarını devreye sokabilirler.

Işyeri maaşları vermiyor ne yapabilirim?

İşçi maaşı ödenmediği için kendi iş akdini tek taraflı feshedebilir. Üstüne ihbar tazminatı hariç, kıdem tazminatını, fazla mesai parasını, yıllık izin parasını ve diğer tüm sosyal haklarını işverenden alabilir. İşveren işçiye bu haklarını ödemezse, işçi yasal hakkını kullanarak yargıya başvurabilir.

Işyerini nereye şikayet edebilirim?

Alo 170 SGK şikayet hattına haftanın 7 günü 24 saat boyunca ulaşabilirsiniz. Hattın iletişim merkezinde alanında yetkin çalışanlar hizmet sunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu şikayet hattı Alo 170 üzerinden 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında problemle karşılaşılan her konu SGK'ya sunulabilmektedir.