29 haftalık gebelikte ilişkiye girilir mi?

İçindekiler:

  1. 29 haftalık gebelikte ilişkiye girilir mi?
  2. Gebelikte kaçıncı haftadan sonra cinsel ilişki yasak?
  3. 32 haftalıkken ilişkiye girilir mi?
  4. Gebelikte cinsel ilişki kaçıncı aya kadar devam edebilir?

29 haftalık gebelikte ilişkiye girilir mi?

Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.

Gebelikte kaçıncı haftadan sonra cinsel ilişki yasak?

Hamilelik sürecinin herhangi bir şekilde olumsuz bir durum barındırmaması ve normal olarak seyretmesinin akabinde, son 5 (beş) haftaya kadar cinsel yaşam devam edebilir. Gebeliğin son beş haftasına girildiğinde ise cinsel ilişkiye son verilmelidir.

32 haftalıkken ilişkiye girilir mi?

Bir de "hamilelik döneminde cinsel ilişki ne kadar devam edebilir?" sorusu her anne adayının aklında olan sorulardan biridir. Kısa ve net bir cevap olarak; anne adaylarının doktorları özel bir uyarıda bulunmadıkça hamilelik döneminin her kademesinde cinsel ilişkiye girebileceklerini söyleyebiliriz.

Gebelikte cinsel ilişki kaçıncı aya kadar devam edebilir?

Hamilelik döneminde cinsel ilişkinin yaşanmasında herhangi bir sorun bulunmuyor. Fakat hamileliğin son 4 haftası cinsel ilişki için dikkat edilmesi gereken dönemdir. Doğuma son 4 hafta kala herhangi bir cinsel ilişki durumu yaşanmaması gerekiyor.