Ayak parmak uclari neden USUR?

İçindekiler:

  1. Ayak parmak uclari neden USUR?
  2. Parmak uçları neden üşür?
  3. Soğuk parmak hastalığı nedir?
  4. Ellerimiz neden beyazlar?
  5. Parmaklar neden donar?
  6. Parmaklarda yanma hissi neden olur?

Ayak parmak uclari neden USUR?

Normalde soğuk havalarda el ve ayak parmak uçlarındaki damarlar, düşük ısının etkisi ile büzüşüyor ve bu durum fizyolojik olarak damarlardaki kan akımını azaltıyor. Kişiler bu durumu, ellerde ve ayaklarda üşüme olarak hissediyor.

Parmak uçları neden üşür?

B12 vitamini yoksa kan hücrelerinin üretimleri yavaşlar, üretilen hücrelerde kalitesiz olur ve bunun sonucunda dokulara yeterli kan ulaşmaz ve el ayak üşümesi meydana gelmektedir. Bu hastalık genel olarak ellerde,parmaklarda kulak ve burunda oluşan kan dolaşımının bozulmasıyla ortaya çıkar.

Soğuk parmak hastalığı nedir?

Raynaud fenomeni; soğuk hava koşullarına maruz kalmanın sonrasında el parmakları, ayak parmakları, burun ve kulak gibi kan dolaşımının zayıf olduğu bölgelerde görülen ciltte solukluk veya morarma gibi belirtilerin ortaya çıkmasına verilen isimdir. Belirtiler yeniden ideal ortam koşullarına dönüldüğünde kaybolur.

Ellerimiz neden beyazlar?

Cilde renk veren pigmentlerin üretilmesinden sorumlu olan hücrelere melanosit ismi veriliyor. Melanosit hücrelerinin hasar görmesi halinde ise pigment üretimi minimuma iniyor. Vücutta gerçekleşen bu değişim sonucunda ise sınırları belli olan irili ufaklı beyaz lekeler oluşuyor; buna vitiligo diyoruz.

Parmaklar neden donar?

Bu normal... Çünkü vücut öncelikle kalp, beyin, akciğer gibi hayati organlara daha fazla kan ve sıcaklık gönderir. Bu nedenle parmaklarınız daha soğuk olur. "Parmaklarımı sıcakta bile buz gibi hissediyorum" diyorsanız, bu başka bir şeyin işareti olabilir.

Parmaklarda yanma hissi neden olur?

Karpal tünel sendromu, elin önemli sinirlerinden biri olan “median” sinirinin el bileğinde sıkışması sonucu ortaya çıkar. En sık belirtileri; baş parmak, işaret parmağı ve orta parmaklarda genellikle geceleri aralıklarla ortaya çıkan uyuşma, karıncalanma, yanma gibi şikayetlerdir.