Çoçuklarda el ve ayak terlemesi için hangi bölüme gidilir?

İçindekiler:

  1. Çoçuklarda el ve ayak terlemesi için hangi bölüme gidilir?
  2. Çocukların el ayak terlemesi neden olur?
  3. El ve ayak terlemesi için hangi doktora gidilir?
  4. El ve ayak terlemesi tedavisi için hangi bölüme gidilir?
  5. El terlemesi neden olur?
  6. El terlemesi için hangi bölüme gitmeli?
  7. El içi terlemesi neden olur?

Çoçuklarda el ve ayak terlemesi için hangi bölüme gidilir?

Çocuklarda terleme: için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne gidilir. Bölgesel terleme: (yüz, el, koltuk altı, ayak terlemesi) ameliyatla tedavi için Göğüs Cerrahisi bölümüne gidilir. Genel terleme: (vücut, gövde terlemesi) için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir.

Çocukların el ayak terlemesi neden olur?

Nadiren görülen kan şekerinin düşmesi gibi bazı metabolik problemler bebeklerin el, ayak ve alın bölgesinde terlemeye yol açabilir. Terlemeye aşırı titreme, dalgınlık ve bakışlarda kayma da eşlik edebilir. Bebeklerin terlemesi genel olarak hastalık bulgusu ile ilgili değil bebeğin aşırı giydirilmesi ile ilgilidir.

El ve ayak terlemesi için hangi doktora gidilir?

- Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir. - Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatlı tedavi için Göğüs Cerrahisine gidilir. - Genel terleme, vücudun gövde bölümünün terlemesi için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir.

El ve ayak terlemesi tedavisi için hangi bölüme gidilir?

Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.

El terlemesi neden olur?

Stresli olduğumuz, korktuğumuz veya heyecanlandığımız durumlarda sıklıkla ellerimiz terler. Bunun nedeni, Ekrin ter bezlerinin ellerde, alında ve ayaklarda çok yoğun olmasıdır. Stresli olduğumuzda devreye giren sempatik sinir sistemimize bağlıdırlar.

El terlemesi için hangi bölüme gitmeli?

Bu nedenle dermatoloji bölümüne gitmek gerekir. Özellikle terlemeler genel ve ya gece terlemesi olduğu takdirde göğüs cerrahisine ve ya iç hastalıkları bölümüne başvurmaları gerekir. Bu doktorlara gidildiği takdirde hastalığın tanısı konularak gerekli tedaviye başlanır.

El içi terlemesi neden olur?

Avuç içi terlemesi genellikle stres, acı, huzursuzluk kaynaklı olup lenf sistemi bozukluğuna kadar bir çok nedenden dolayı oluşuyor olabilir. Avuç içi terlemesi stres, heyecanlanma, korkma gibi durumlarda, panik atak, şeker hastalığı, tiroid bozukluğu, adet dönemi gibi zamanlarda insanlarda daha sık görülmektedir.