Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalınır mı?

İçindekiler:

  1. Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalınır mı?
  2. Doğum kontrol hapı gebeliği nasıl önler?
  3. Kadın doğum hapı bebek düşürür mü?
  4. Doğum kontrol hapı gebeliği ne kadar önler?

Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalınır mı?

Doğum kontrol haplarında güvenilirlik oranı ™'dur. Bu oranda oldukça yüksek bir orandır. Doğum kontrol hapları düzenli alınsa dahi çok nadiren de olsa gebelik oluşabilmektedir. Bu yüzden doğum kontrol hapı kullanırken adet gecikmesi yaşarsanız hamilelik şüphesi ile doktora başvurmanız da fayda var.

Doğum kontrol hapı gebeliği nasıl önler?

Doğum kontrol hapları; Ovulasyonu (yumurtlamayı) engelleyerek gebeliği önler. Hapların içerdiği östrojen(kadınlık hormonu) FSH ve LH hormonlarının beyinden salınmasını engelleyerek yumurtlamayı önlerken, progesteron hormonu yumurtanın çatlamasını tetikleyen LH hormonunun beyinden salınımını baskılar.

Kadın doğum hapı bebek düşürür mü?

Kısırlık: Doğum kontrol haplarının kısırlık yapıcı bir etkisi yoktur. Hap bırakıldıktan sonraki iki yıl içinde görülen gebelik oranları, diğer insanlardan farklı değildir.

Doğum kontrol hapı gebeliği ne kadar önler?

Doğum kontrol hapının içinde bulunan östrojen ve progesteron hormonları, yumurtlamanın gerçekleşmesini önleyerek olası gebeliklerin önüne geçilmesini sağlar. Yüksek etkinliğe ve düşük yan etkilere sahip olan doğum kontrol haplarının gebeliği önleme olasılığı %100'e yakındır.