Boşanan çiftlerin mal paylaşımı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Boşanan çiftlerin mal paylaşımı nasıl olur?
  2. Evlilikte alınan ev ortak mı?
  3. Boşanma sürecinde eşler aynı evde kalabilir mi?
  4. Çekişmeli boşanmada kiralık evde kim kalır?

Boşanan çiftlerin mal paylaşımı nasıl olur?

Boşanmada mal paylaşımı, evlilik birliğinin mahkeme kararı ile sona ermesinden sonra, kural olarak evlilik içinde edinilmiş malların eşit bir şekilde paylaşılması esasına dayanır. ... Yani, önce boşanma davası yargılaması yapılır, boşanma kararı kesinleştikten sonra mal paylaşımı davası görülmeye başlanır.

Evlilikte alınan ev ortak mı?

Mevcut Medeni Kanuna göre yasal mal rejimi “Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi” dir. Yani evlenirken hiçbir sözleşme yapılmasına gerek yoktur. Deyim yerindeyse, eşler nikah defterine imza attıktan hemen sonra satın alınan tüm mallar, boşanma sırasında kural olarak yarı yarıya paylaşılacaktır.

Boşanma sürecinde eşler aynı evde kalabilir mi?

Boşanma Davası Devam Ederken Eşlerin Birlikte Yaşamaya Devam Etmesi Halinde Dava Reddedilir Mi? ... Eşlerin boşanma davası devam ederken birlikte yaşamaya devam etmeleri evlilik birliğinin temelinden sarsılmadığını ortak hayatın sürdürülmesinin fiilen mümkün olduğunu gösterir.

Çekişmeli boşanmada kiralık evde kim kalır?

Çekişmeli boşanma ile kiralık evde kalacak kişi seçilirken, çocukların durumları göz önünde bulundurulur. Çocuklar anne ile birlikte kalıyorlarsa ve kiralık evin koşullarına alışmışlarsa, hakim anne ile çocukların kiralık evde kalmasına karar verir.