Adana Aladağ kup şelalesi kaç km?

İçindekiler:

  1. Adana Aladağ kup şelalesi kaç km?
  2. Kozan Şelalesi Nerede?
  3. Aladag Kapuzbaşı Şelalesi arası kaç km?
  4. Kapuzbaşı nasıl gidilir?
  5. Adana Yahyalı Kapuzbaşı arası kaç km?
  6. Küp ve Kapuzbaşı Şelalesi Nerede?
  7. Kayseri Yahyalı Şelale arası kaç kilometre?
  8. Aladağ başkanın çardağı Adana arası kaç km?
  9. Kapuzbaşı Şelalesinin suyu nereden geliyor?
  10. Kapuzbaşı Şelalesi Ne zaman gidilir?
  11. Yahyalı'da kaç tane şelale var?
  12. Kayseri ve Yahyalı arası kaç km?
  13. Kopuz Şelalesi Nerede?
  14. Adana merkez ve Kozan arası kaç km?
  15. Kapuzbaşı Şelalesi Kayseri arası kaç kilometre?
  16. Adana Mavriyan nerede?
  17. Başkanın çardağı nerede?

Adana Aladağ kup şelalesi kaç km?

Adana'nın Aladağ ilçesinden 37 kilometre uzaktaki 10 şelaleden oluşan Küp Şelaleleri, çevresinde her mevsim farklı renklere bürünen ormanları ile su ve kuş seslerinin birbirine karıştığı huzur veren doğasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kozan Şelalesi Nerede?

Adana'ya 120 kilometre uzaklıkta olan Aladağ eteklerinde yer alan Küp köyüne bağlı Aladağ Küp Şelalesi, bu hafta Kozan Masterlar Atletizm sporcularına ev sahipliği yaptı.

Aladag Kapuzbaşı Şelalesi arası kaç km?

Kapuzbaşı Şelalesi Adana'nın Aladağ ilçesine 40 kilometre yakınlığında olduğu için Adana üzeri gidecekler için güzergah daha kolaydır.

Kapuzbaşı nasıl gidilir?

Havalimanından şelaleye herhangi bir toplu taşıma aracı yok. Özel transfer aracı, araç kiralama ya da taksiyle ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu ulaşım için Kayseri Otogarı'ndan Yahyalı'ya, Yahyalı'dan ise günde 2 seferi bulunan Kapuzbaşı minibüsleri ile şelaleye ulaşabilirsiniz.

Adana Yahyalı Kapuzbaşı arası kaç km?

Adana Kayseri Yahyalı kapuzbaşı şelalesi arası mesafe : 261 kilometre. Adana Kayseri Yahyalı kapuzbaşı şelalesi arası süre : 2 saat 54 dakika.

Küp ve Kapuzbaşı Şelalesi Nerede?

Küp şelaleleri Adana'nın Aladağ ilçesinde yer alıyor.

Kayseri Yahyalı Şelale arası kaç kilometre?

Kapuzbaşı Şelaleleri Yahyalı ilçesine bağlı Kapuzbaşı köyü sınırları içerisinde yer alan kaynak şelalelerdir. Şelalelerden birisi Türkiye'nin en yüksek ve dünyanın ikinci en yüksek şelalesi olma özelliğini taşımaktadır. Şelaleler Kayseri Yahyalı ve Adana Aladağ ilçelerine yaklaşık 55 km, Kayseri'ye 145 km mesafededir.

Aladağ başkanın çardağı Adana arası kaç km?

ADANA ALADAĞ MEYDAN YAYLASI MAVRİYAN BAŞKANIN ÇARDAĞI CAFE Çardak Adana'ya tam 110 km uzaklıkta.

Kapuzbaşı Şelalesinin suyu nereden geliyor?

Şelaleler, Kapuzbaşı Köyü yakınındaki tepenin doğu ve güney yamaçlarından çıkarak büyük bir gürültü ile Suarısı deresine dökülüp, oradan da Zamantı nehrine karışır. Kayseri'nin Yahyalı ilçesi sınırları içinde, Adana'nın Aladağ ilçesine 40 km mesafedeki Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağlar Milli Parkı bünyesinde yer alır.

Kapuzbaşı Şelalesi Ne zaman gidilir?

Kapuzbaşı Şelalesi'ne Ne Zaman Gidilir? Gidiş için en uygun zaman Mayıs sonu ve Haziran olabilir. Çünkü asıl sezon zamanı çok kalabalık oluyor.

Yahyalı'da kaç tane şelale var?

Yörede beş tanesi büyük, iki tanesi küçük olmak üzere yükseklikleri 30 ile, 70 mt.'yi bulan ve her biri dereyi besleyecek güçte olan 7 şelale vardır. Ayrıca ilçeye 7km. Uzaklıkta Derebağ Şelalesi de görenleri büyüleyecek derecede bir görkeme sahip oluşuyla, görmek isteyenleri etkileyecek bir doğa harikasıdır.

Kayseri ve Yahyalı arası kaç km?

Kayseri merkeze oldukça uzak, yaklaşık 165 km.

Kopuz Şelalesi Nerede?

İşte, birçok vatandaşın ilgisini çeken Kapuzbaşı Şelalesi hakkında detaylı bilgiler ve harita üzerindeki konumu hakkında bazı bilgiler. Kapuzbaşı Şelaleleri Kayseri Yahyalı İlçesi Küçükçakır Köyü'nün kuzeyinde bulunan Ensenin Tepesi'nde yer almaktadır.

Adana merkez ve Kozan arası kaç km?

Mesafe ve Yakıt Detayları
UlaşımMesafeSüre
Araç Yolculuğu85 Km1 saat 16 dakika
Uçak Yolculuğu68 Km35 dakika

Kapuzbaşı Şelalesi Kayseri arası kaç kilometre?

Kapuzbaşı Şelaleleri Yahyalı ilçesine bağlı Kapuzbaşı köyü sınırları içerisinde yer alan kaynak şelalelerdir. Şelalelerden birisi Türkiye'nin en yüksek ve dünyanın ikinci en yüksek şelalesi olma özelliğini taşımaktadır. Şelaleler Kayseri Yahyalı ve Adana Aladağ ilçelerine yaklaşık 55 km, Kayseri'ye 145 km mesafededir.

Adana Mavriyan nerede?

Mavriyan Mahallesi 37.491409 enlem ve 35.327419 boylamda yer almaktadır. Aladağ ilçesine bağlıdır. Mavriyan Mahallesi haritası Adana ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Mavriyan Mahallesi posta kodu 01720.

Başkanın çardağı nerede?

Adana'nın Aladağ ilçesinde Belediye Başkanı Mustafa Akgedik'in kısa süre önce bin 500 rakımlı seyir terasına yaptırdığı çardak, muhteşem manzarasını görmek ve fotoğraflamak isteyen ziyaretçilerin akınına uğradı.