Kredi kartı borcu ödenmezse ne olur 2020?

İçindekiler:

  1. Kredi kartı borcu ödenmezse ne olur 2020?
  2. Kredi kartı takibe düşerse ne olur?
  3. Yapılandırmada gecikme olursa ne olur?
  4. Banka borcumu ödeyemiyorum ne olur?
  5. Kredi erteleme puan düşürür mü?

Kredi kartı borcu ödenmezse ne olur 2020?

Kredi kartınız kapanabilir:Kredi kartı borcunuzun asgari ödemesini veya tamamını ödeyemediğiniz durumda, borcunuza gecikme faizi uygulanacaktır. Dönem borcunuzun asgari ödeme miktarını 3 kez ödenmemesi durumunda kredi kartı nakit kullanımına kapatılmaktadır.

Kredi kartı takibe düşerse ne olur?

Ödeyemediğiniz borcunuzun yasal takibe düşmesi, kredi kartı masrafınızı artırır. Yasal takip sürecinde borcunuz bir avukata, hukuk bürosuna ya da varlık yönetim şirketine devredilir. Bununla birlikte gecikme faizi ile artan borcunuza yasal takip masrafı da eklenir.

Yapılandırmada gecikme olursa ne olur?

Yapılandırma Kanununa göre süresinde ödenen alacaklara, Kanunun yayımlanma tarihinden sonra gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecektir. Yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacaktır.

Banka borcumu ödeyemiyorum ne olur?

Kesinti miktarı hukuki süreci sonrasında belli olur. Bunun yanında, borcu olan insanların bankalarda bulunan hesapları da bloke edilmektedir. Yani borcunu ödeyemeyen insanlar hesaplarına gelen paraları da kullanamaz. Bu durum da hem borcu ödemeyi zorlaştıracak hem de büyük ölçüde zarar etmenize neden olacak.

Kredi erteleme puan düşürür mü?

Eğer borcunuzu ödemekte zorluk çektiğiniz için, ödemelerinizi aksattığınız için yapılandırma yaptırıyorsanız gecikmeler nedeni ile kredi notunuz düşer.