Izinler iptal edildi mi?

İçindekiler:

  1. Izinler iptal edildi mi?
  2. Hangi memurlar idari izinli?
  3. Evlilik izni parça parça kullanılabilir mi?
  4. Idari izinli memurlar ne zaman göreve başlayacak 2021?
  5. Öğretmen hangi durumlarda idari izinli sayılır?
  6. Memur bir yıl dolmadan yıllık izin kullanabilir mi?
  7. Ücretli izin kaça bölünebilir?
  8. Evlilik izni ne kadar süre içinde kullanılır?
  9. Evlilik izni bölünebilir mi?
  10. 60 yaş üstü memurlar ne zaman işe başlayacak 2021?
  11. 60 yaş üstü devlet memurlar ne zaman işe başlayacak?

Izinler iptal edildi mi?

Resmi Gazete'de yer alan Başbakanlık genelgesine göre, memurların izinleri kaldırıldı. Konu ile ilgili genelgede şöyle denildi: Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır. Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir" denildi.

Hangi memurlar idari izinli?

2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, istisna sayılan kurumlar dışında hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari ...

Evlilik izni parça parça kullanılabilir mi?

Bu izin türü işçi evlendikten hemen sonra kullanılabildiği gibi evlendikten sonra işçinin tercih ettiği bir süre diliminde de kullanılabilir.

Idari izinli memurlar ne zaman göreve başlayacak 2021?

Gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanlar idari izinli sayılmaya devam edilecektir. Bu iki durum dışında kalan tüm idari izinli sayılanların 1 Temmuz'dan itibaren göreve başlaması gerekmektedir.

Öğretmen hangi durumlarda idari izinli sayılır?

İdari izinlere ilişkin 2021/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 30 Haziran 2021 tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Genelgede yer alan düzenlemeye göre, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri öğretmenler, idari izinli sayılmaya devam edilecektir.

Memur bir yıl dolmadan yıllık izin kullanabilir mi?

"Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. ... Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.

Ücretli izin kaça bölünebilir?

Yıllık ücretli izin ile ilgili son yapılan düzenlemelerle artık toplam izinler ilk bölümü 10 günden az olmamak üzere istenilen güne kadar bölünebiliyor. Yani çalışanlar isterlerse izinlerini 1'er gün olarak bile kullanabilecek.

Evlilik izni ne kadar süre içinde kullanılır?

Bu düzenlemeye göre evlilik izninin süresi 3 gün olarak kullanılabilir. Evlilik izninin bu süresi, işverenin çalışana sağlaması gereken asgari bir süredir. Çalışan ve işveren arasındaki iş sözleşmesine bağlı olarak bu süre artırılabilir. Bu süre, ücretli bir izin olarak değerlendirilir.

Evlilik izni bölünebilir mi?

Evlilik izni, yıllık izinden farklı bir izin türü olduğu için kullanılan evlilik izinleri yıllık izinden düşülmez.

60 yaş üstü memurlar ne zaman işe başlayacak 2021?

1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarını sürdürecek. 60 yaş ve üzeri ile gebe kamu çalışanları, izinli sayılmaya devam edilecek.

60 yaş üstü devlet memurlar ne zaman işe başlayacak?

Dolayısıyla, önceki genelgelere göre Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar (yöneticiler hariç) yaşları 60 ve üzeri ise idari izin kullanmaya 1 Temmuz 2021'den itibaren devam edecektir. Ancak, 60 yaştan küçük olanlar ise idari izinlerini iptal ederek görevlerine dönüş yapacaktır.