Evde çalışan kadınların sigorta primi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Evde çalışan kadınların sigorta primi ne kadar?
  2. Evde çalışan SGK primi ne kadar?
  3. Evde çalışana nasıl sigorta yapılır?
  4. Bakıcı SGK ödemesi nasıl yapılır?

Evde çalışan kadınların sigorta primi ne kadar?

9-Ev hizmetlerinde ayda 10 günden az süre ile çalışanların ödeyeceği emeklilik ve sağlık sigortası primi ne kadar? Ev hizmetlerinde ayda 10 günden az çalışanlar 1/1/2021-21 tarihleri arasında 30 gün için 119,25 x 30 x % 32,5 olmak üzere 1.162,69 TL ödeyeceklerdir.

Evde çalışan SGK primi ne kadar?

EV İŞİNDE ÇALIŞANLARIN PRİMİ Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre ev hizmetinde ayda 10 gün emekli işçi çalıştıranlar 381 lira, 30 çalıştıranlar da bin 144 lira prim ödeyecek. Ev hizmetinden on günden az çalışan gündelikçi, bakıcılar için günlük 2.39 lira, dokuz gün için 21.51 lira prim yatırılacak.

Evde çalışana nasıl sigorta yapılır?

Evlerinde çalıştırdıkları işçiler için çalıştıranlar, Sosyal Güvenlik Kurumu'na ev hizmetlerinde on günden az çalıştırılacaklara ilişkin form doldurmaları gerekir. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat başvuru yapılabileceği gibi online olarak www.turkiye.gov.tr sitesinden de başvuru yapabilir.

Bakıcı SGK ödemesi nasıl yapılır?

Eğer çalışanınız 10 günden az süre ile yanınızda olacaksa ödemeniz gereken günlük SGK prim miktarı, brüt asgari ücretin günlük miktarının % 2'si kadar olacaktır. Bu ödemeleri anlaşmalı tüm banka yada postanelerden yapabilirsiniz. Ayrıca mobil ya da internet bankacılığı ile ödeme seçenekleri de mevcuttur.