SPSS hangi ülkenin?

İçindekiler:

  1. SPSS hangi ülkenin?
  2. SPSS 21 programı nedir?
  3. Tezde analiz nasıl yapılır?
  4. SPSS neden önemlidir?
  5. Tezde içerik analizi nedir?
  6. SPSS 18 programı nedir?

SPSS hangi ülkenin?

Uzun bir dönem (1968 ile Mart 2009 arasında) bu program SPSS Inc. adını taşıyan bir ABD asıllı şirket tarafından hazırlanıp sürüme sokulup satılmıştır. 2009'da bu şirket ve bu programın sahipliliği IBM şirketine satılmıştır.

SPSS 21 programı nedir?

SPSS, İngilizce açılımı Statistical Package for the Social Sciences (Sosyal Bilimler İçin İstatistik Programı) olan ve Sosyal Bilimler başta olmak üzere Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri alanlarında, ayrıca kurum ve kuruluşlar tarafından Pazar araştırması yapmak amacıyla da sıklıkla kullanılan bir ...

Tezde analiz nasıl yapılır?

Tez anket analizi süreci birkaç aşamadan oluşmaktadır. Araştırma tasarımı, veri toplama, veri girişi ve veri analizi aşamalarından sonra tez anket analizi meydana gelmektedir. Araştırma tasarımı aşamasında toplanması gereken veriler belirlenmekte ve araştırmaya uygun anket formu oluşturulmaktadır.

SPSS neden önemlidir?

SPSS özellikle "Sosyal Bilimler" dalında istatistiksel analiz için çok geniş olarak kullanılmaktadır. Pazar araştırmacıları, sağlık araştırmacıları, anket şirketleri, devlet kurumları, eğitim araştırmacıları, pazarlama kurumları, "veri madencileri" vb. tarafından da pratik olarak kullanılan bir istatistik yazılımıdır.

Tezde içerik analizi nedir?

Çok sayıda içeriği analiz etmek için kullanılan, sosyal bilimler araştırmalarının vazgeçilmez yöntemlerinden biri olan içerik analizi; çoğunlukla söz konusu içeriklerdeki temalar, örüntüler, kalıplar, sık geçen kelimeler gibi içeriğin önemli olduğu düşünülen parçalarını belirlemek ve analiz etmek için kullanılır.

SPSS 18 programı nedir?

SPSS bilgisayar programı (İngilizce açılımıyla: Statistical Package for the Social Sciences), ilk sürümü 1968 yılında piyasaya verilmiş istatistiksel analize yönelik bir bilgisayar programıdır. ... SPSS özellikle "Sosyal Bilimler" dalında istatistiksel analiz için çok geniş olarak kullanılmaktadır.