Alıç nerede yetişir Türkiyede?

İçindekiler:

  1. Alıç nerede yetişir Türkiyede?
  2. Alıç bitkisi nasıl yetişir?
  3. Alıç yaprağı hangi ayda toplanır?
  4. Alıç hangi ay çıkar?
  5. Alıç meyvesi nasıl dikilir?
  6. Alıç yaprağı ne işe yarar?

Alıç nerede yetişir Türkiyede?

Türkiye'de alıç ağacı daha çok Sivas ilinde ve bölgesinde görülür. Kayalık yerlerde, dereye bakan yamaçlarda, çalılıklarda ve dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen bir ağaç türüdür. Dünyaya bakıldığında alıç ağacının Avrupa ve Asya'da olduğu görülmektedir.

Alıç bitkisi nasıl yetişir?

Kayalık bir alanda, taşlık, dere kenarları gibi pek çok yerde yetiştirilmesi mümkün olan fidanlardır. Yetiştirilmesi için özel toprak gerektiren bir bitki değildir. Tarım için kullanıma açık olmayan boş araziler, alıç için uygun yerler olarak bilinir. Özel bir iklime de ihtiyacı yoktur.

Alıç yaprağı hangi ayda toplanır?

Alıç mevsimi olan ekim ve kasım aylarında toplanan meyvelerle hazırlanan alıç macunu özellikle kahvaltılarda beğenerek tüketilir.

Alıç hangi ay çıkar?

Meyveleri kırmızı, esmer kırmızı yada sarı olarak renkte olabiliyor. Görünüş olarak muşmulaya benzeyen alıç tat olarak tatlı mayhoş bir tada sahip. Eylül - Ekim aylarında oluşan meyvesini pazar tezgahlarında bulmanız mümkündür.

Alıç meyvesi nasıl dikilir?

Alıç fidanı karasal iklime sahip olan yerlerde çok rahat bir şekilde yetişir. Alıç Fidanı Nasıl Dikilir? Alıç fidanı, 50 cm kadar derinlikte bir çukur kazılması işleminden sonra, aşı noktası açık olacak şekilde, gübreli olan toprak kökleri hava boşlukları kalmaksızın, hava almayacak şekilde doldurulması sağlanır.

Alıç yaprağı ne işe yarar?

Alıç yaprağı tıpkı meyvesindeki gibi yüksek oranda antioksidan içerir. Kanser hücresi oluşmasını engeller ve var olan kanser hücrelerinin vücuda yayılmasını önler. Tıpkı alıç meyvesi gibi alıç yaprağı da kalp ve damar sağlığını korur. Üst solunum yolları hastalıklarının tedavisini destekleyici rol oynar.