Mevlid Kandili'nde nedir?

İçindekiler:

  1. Mevlid Kandili'nde nedir?
  2. Mevlid kandili nedir neden kutlanır?
  3. Mevlit Kandili mi?
  4. Mevlid Kandili ne zaman başlar ne zaman biter?

Mevlid Kandili'nde nedir?

Peygamber Efendimiz (sav)'in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. İslam'da Hz Muhammed (sav)'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır.

Mevlid kandili nedir neden kutlanır?

Mevlid kandili ise, Hz. Muhammed'in doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının onikinci gecesi kutlanan kandile verilen addır. Kutlu doğum ise Peygamber efendimiz (s.a.v)'in doğumudur. Kutlu doğum, uzun yıllar kutlu doğum haftası adı altında kutlanmıştır.

Mevlit Kandili mi?

Mevlid Kandili; Mevlid kandili Çarşamba gününün 29 Ekim Perşembe gününe bağlayan gecedir. 2020 Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının On ikinci gecesidir.

Mevlid Kandili ne zaman başlar ne zaman biter?

Mevlid kandili ne zamana kadar sürer, ne zaman biter? Mevlid kandilinde, vakitler akşam ezanının okunmasıyla girer ve akşam ezanının okunmasıyla başlar. Mübarek geceler akşamla başlayıp imsak vaktine kadar devam eder. Bir gün akşam ezanı ile başlayıp akşam ezanında sona erer.