Yatsı namazında hangi sure okunur?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazında hangi sure okunur?
  2. Akşam namazının farzında hangi zammı sureler okunur?
  3. Vitir namazında kunut duası yerine başka ne okunur?
  4. Vitir namazının ikinci rekatında ne okunur?
  5. Vitir namazının son rekatında rukudan önce okunan dua nedir?
  6. Vitir namazının 3 rekâtında tekbir almayı unutan kimse ne yapmalıdır?

Yatsı namazında hangi sure okunur?

Yatsı namazı farzı kılınışı şöyledir; Niyet edildikten sonra Allahu Ekber denilerek subhaneke okunur. Ardından besmele çekilir ve Fatiha suresi okunur fatiha suresinden sonra Kuranı Kerimden en az üç ayet veya zammı sure okunur. Allahu Ekber denilip rükuya gidilir.

Akşam namazının farzında hangi zammı sureler okunur?

- Akşam namazının farzının 3. rekatında tekrar niyet edilir ve Fatiha, Ettahiyatu, Allahumme Salli, Allahumme Barik, Rabbena Atina ve Rabbena duaları okunmaktadır. - Akşam namazının sünnetinin 1. rekatında niyet edilir ve namazda Sübhaneke, Fatiha duaları okunur.

Vitir namazında kunut duası yerine başka ne okunur?

Eğer bir kişi vitir namazının 3. rekatında okunan Kunut duasını bilmiyorsa ya da ezberleyemiyorsa "Rabbenâ âtina fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-âhireti haseneten ve qınâ azâbe'n-nâr" (Bakara, 201) ayetini okuyabilirler.

Vitir namazının ikinci rekatında ne okunur?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Vitir namazının her rekâtında Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunur. İkinci rekâtın sonunda oturularak sadece tahiyyât duası okunur.

Vitir namazının son rekatında rukudan önce okunan dua nedir?

Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdîke. Ve nü'minü bike ve netûbü ileyke. Ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleykel-hayra küllehû neşkürüke ve lâ nekfürük ve nahleu ve netrükü men yefcürük.

Vitir namazının 3 rekâtında tekbir almayı unutan kimse ne yapmalıdır?

Vitir namazında kunut tekbiri almayı unutan ne yapacak? Bir kimse kunut yapmayı unutur ve rükûdan sonra hatırlarsa, ondan kunut düşmüş olur. Bunun yerine namazın sonunda sehiv secdesi yaparak namazını tamamlar.