Bilgisayar Bilimi mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar Bilimi mezunu ne iş yapar?
  2. Matematik ve Bilgisayar Bilimleri hangi fakülte?
  3. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri uzmanlığı nedir?
  4. Matematik bölümünden mezun olan ne iş yapar?
  5. Üniversitede matematik bölümü nedir?
  6. Liselerde Bilgisayar dersi zorunlu mu?
  7. Bilgisayar bilimi dersi kaçıncı sınıf?
  8. Istatistik ve Bilgisayar Bilimleri uzmanlığı ne iş yapar?

Bilgisayar Bilimi mezunu ne iş yapar?

Eğitimleri esnasında edinmiş oldukları bilgiler sayesinde; Bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticisi,veritabanı uzmanı, oyun programcısı, sistem analisti, ağ mühendisi, medya programcısı, siber güvenlik yöneticisi, bilgisayar programcısı,yazılım geliştirici gibi birçok alanda görev üstlenebilirler.

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri hangi fakülte?

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü 1997 yılında üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi'nin kuruluşuyla birlikte Bölüm Başkanı ve Dekan Prof. Dr. Çetin Bolcal başkanlığında eğitim hayatına başlamıştır.

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri uzmanlığı nedir?

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümünün amacı, çağdaş teknolojilere kolay adapte olabilecek, hem istatistik hem de bilgisayar alanında çalıştığı kuruma fayda sağlayabilecek ve bulunduğu sektöre fayda ve katkı verebilecek kişileri yetiştirip sektöre kazandırmaktır.

Matematik bölümünden mezun olan ne iş yapar?

Matematik bölümü mezunları, bankalarda, teknik bürolarda, finans kuruluşlarında ve kamu kurumlarında iş bulma imkânlarına sahiptirler. Aynı zamanda gerekli formasyonu edindiklerinde Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda ya da dershanelerde matematik öğretmeni olabilirler.

Üniversitede matematik bölümü nedir?

Matematik bölümü sayısal veriler ile birlikte analiz yapma ve görsel destekli hesaplamalar yapmaya yarayan bir bölümdür. Aynı zamanda insan doğasında önemli bir yeri olan bölümlerdendir.

Liselerde Bilgisayar dersi zorunlu mu?

Bilgisayar Bilimleri Dersi Artık Zorunlu… ... Ortaöğretim BİLGİSAYAR BİLİMİ Dersi (Kur 1, Kur 2) Öğretim Programı, Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinde 2016-2017, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren Kur 1'den başlamak üzere kademeli olarak okutulmaya başlanmıştır.

Bilgisayar bilimi dersi kaçıncı sınıf?

Fen Liseleri ve Hazırlık sınıfını bulunan liselerde “Bilgisayar Bilimidersi zorunlu olarak işlenmektedir. Bilgisayar Bilimi dersi Kur-1 ve Kur-2 olarak iki bölüm olarak tasarlanmıştır ve Fen Liselerinde Kur-1 içeriği 9. sınıfta 2 saat, Kur-2 içeriği ise 10. sınıfta 2 saat olarak okutulmaktadır.

Istatistik ve Bilgisayar Bilimleri uzmanlığı ne iş yapar?

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölüm mezunları ayrıca, istatistikçi kadrosu olan tüm devlet kurumlarında, bilgisayar yazılım şirketlerinde, özel araştırma şirketleri ile bankacılık bölümünü de ilgilendirdiğinden pek çok özel ve devlet bankalarında görev alabilmektedirler.