Kıdem Tazminatı Fonu çıkacak mı?

İçindekiler:

  1. Kıdem Tazminatı Fonu çıkacak mı?
  2. Kıdem Tazminatı Fonu eski çalışanları kapsıyor mu?
  3. Kıdem tazminatı nasıl olacak?
  4. Fon alış emri ne zaman gerçekleşir?
  5. Fon valör tarihi nedir?

Kıdem Tazminatı Fonu çıkacak mı?

Kıdem tazminatı fonuyla yurt içi tasarrufların artırılması ve ikinci bir emekli aylığı bağlanarak sosyal güvenlik sistemi üzerindeki yükün azaltılması amaçlanıyor. Kıdem tazminatı fonu uygulamasına tarihinde geçilmesi planlanıyor.

Kıdem Tazminatı Fonu eski çalışanları kapsıyor mu?

Eski hakları kesinlikle kaybolmayacak. Bu durumda eski 10 yıllık çalışma karşılığındaki 10 X 2 bin TL=20 bin TL kıdem tazminatı ödenecek. Görüldüğü gibi eski döneme ait kıdem tazminatında bir hak kaybı olmuyor. Ayrıca yeni sistemde geçen 5 yıllık çalışması karşılığında ise bireysel hesabında biriken tutarı çekebilecek.

Kıdem tazminatı nasıl olacak?

Kıdem Tazminatı Hesaplama İşlemi Çalışanın çalıştığı toplam süre belirlenir. Çalışanın çalıştığı toplam yıl sayısı ile aldığı son brüt ücret (yol, yemek ve diğer yan ödemelerle birlikte) çarpılır. Tam yıl sürenin dışında kalan sürenin toplam gün sayısı belirlenir ve günlük brüt ücretle çarpılır.

Fon alış emri ne zaman gerçekleşir?

Fon işlemleri 7 gün 24 saat yapılabilmektedir. Ancak iş günlerinde 13:46-18:00 arasında yapacağınız alış işlemleriniz bankamızın üst limiti olan 100.000 TL dahilinde gerçekleştirilebilir. Sözkonusu limit iş günlerinde saat 24:00, haftasonu/tatil günlerinde ise tatilin son günü saat 24:00 itibarıyla sona ermektedir.

Fon valör tarihi nedir?

Vadeli hesapların içerisinde yatırım amaçlı paranızın faizi işlemeye başladığı tarihe direkt olarak valör tarihi adı verilir. ... Piyasalarda yapacağınız çeşitli takas işlemleri olarak belirlenen hisse senedi, fon satışı veya alışı gibi konularda da doğrudan birbirinden farklı süreçler için valör işlemleri bulunur.