İlhak kelimesi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. İlhak kelimesi ne anlama gelir?
  2. Tarihte ilhak ne demek?
  3. İlhak ile işgal arasındaki fark nedir?
  4. İlhak ne demek Kubbealtı?
  5. Ilhak hangi dil?
  6. Kırım işgal mi ilhak mı?
  7. Mutedavil ne demek?
  8. Ilhak etmek ne demek TDK?
  9. Reddi ilhak neyi destekler?
  10. Müttefik ne demek inkılap tarihi?
  11. Müttefik kuvvetler ne demek?
  12. Mütedavil kağıt ne demek?
  13. Yer işgal etmek ne demek?
  14. Redd-i ilhak Cemiyeti'nin özellikleri nelerdir?

İlhak kelimesi ne anlama gelir?

İlhak kelimesi hem TDK üzerinden anlama sahiptir hem de devletlerarası bir anlamı ile kullanılabilmektedir. ... İlhak TDK kelime anlamı hakkında bilgiler. Devamı TDK kelime anlamı olarak İlhak sözcüğü için, 'Bağlama, ekleme ve katma' şeklinde anlatmaktadır.

Tarihte ilhak ne demek?

İlhak etme, bir devletin topraklarının başka bir devlet tarafından zorla alınmasına ilişkin idari eylem ve uluslararası hukuk kavramıdır.

İlhak ile işgal arasındaki fark nedir?

Kısaca ilhak, bir bölgenin politik ya da askeri olarak ele geçirilmesidir. ... İlhak, işgal kelimesinin aksine çoğunlukla savaş veya barış zamanında yapılan anlaşmalar ile gerçekleşir. Topraklar üzerindeki halkın rızası plebisit yaparak belirlenir yani hukuki bakımdan iki taraflı bir işlemdir.

İlhak ne demek Kubbealtı?

1. (Bir şeyi) Bir yere katma, ekleme, ilâve etme. 2. (Bir yeri) Kendi topraklarına katma, hâkimiyeti altına alma: Esâsen Avusturya, Bosna ve Hersek'i ilhak ederek mîrâsa konmak salgınına başlamış bulunuyordu (Hâlide E. Adıvar). 3. edeb.

Ilhak hangi dil?

Arapça'dan dilimize geçen ilhak kelimesi isim olarak iki anlamda kullanılıyor. TDK'da ilk anlamı "katma, bağlama, ekleme" olan ilhak kelimesinin ikinci anlamı ise "egemenliği altına alma" şeklinde aktarılıyor. "İlhak etmek" en çok kullanılan şeklidir.

Kırım işgal mi ilhak mı?

Kırım'ın ilhakı, Ukrayna'ya bağlı bir yarımada olan Kırım'ın, 'te Rusya tarafından ilhak edilmesi olayıdır.

Mutedavil ne demek?

MÜTEDÂVİL. (ﻣﺘﺪﺍﻭﻝ) sıf. (Ar. tedāvul “elden ele geçmek, kullanılmak”tan mutedāvil) Alış verişte kullanılan, tedâvülde bulunan, geçer (para vb.). ѻ Mütedâvil sermâye: Döner sermâye.

Ilhak etmek ne demek TDK?

TDK'da ilk anlamı "katma, bağlama, ekleme" olan ilhak kelimesinin ikinci anlamı ise "egemenliği altına alma" şeklinde aktarılıyor. "İlhak etmek" en çok kullanılan şeklidir.

Reddi ilhak neyi destekler?

İzmir Redd-i İlhak Cemiyeti, İzmir'in işgali üzerine kurulmuş bir millî cemiyettir. Kurucuları arasında Hüseyin Vasıf Çınar yer almaktadır. Cemiyet, Kuvâ-yi Milliye hareketinin başlamasını sağlamış ve İzmir'in Yunanlarca işgaline karşı koymuştur. Ayrıca, Balıkesir Kongresi ve Alaşehir Kongresi'ni düzenlemiştir.

Müttefik ne demek inkılap tarihi?

Müttefik ne demek inkılap tarihi? İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Müttefik: Biriyle söz ve güç birliği yapmış, antlaşma ile bağlı. Bağlaşık. Sovyetler Birliği'nin dağılması ile tek kutuplu hale gelen Dünya'da ABD yandaşlarına verilen addır.

Müttefik kuvvetler ne demek?

Müttefik Devletler, II. Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık, Fransa, Sovyetler Birliği, ABD ve Çin Cumhuriyeti başta olmak üzere Mihver Devletler'e karşı oluşturulan blok. Günümüzde ise ABD ve ona destek verip müttefiki olan ülkelere verilen ad.

Mütedavil kağıt ne demek?

Ticari ve Mütedavil Senetler: Ticaret Kanunu'na göre düzenlenen kıymetli evrak niteliği taşıyan kredi ya da ödeme aracı olarak kullanılan bu amaçla dolaşımda bulunan poliçe, çek ve bono-emre muharrer senet gibi özel niteliği haiz kağıtlardır.

Yer işgal etmek ne demek?

İşgal; bir yerin, ülkenin veya bir bölgenin düşman tarafından ele geçirilmesi ve ele geçirilmek istenmesidir.

Redd-i ilhak Cemiyeti'nin özellikleri nelerdir?

İzmir Redd-i İlhak Cemiyeti ,İzmir'in işgali üzerine kurulmuş bir milli cemiyet dir. Kurucuları arasında Hüseyin Vasıf Çınar yer almaktadır. Cemiyet,Kuvay-ı Milliye hareketinin başlamasını sağlamış ve İzmir'e karşı yapılan Yunan işgaline karşı koymuştur. Ayrıca, Balıkesir Kongresi ve Alaşehir Kongresi'ni düzenlemiştir.