Yeni doğan bebek hastanede yıkanır mı?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan bebek hastanede yıkanır mı?
  2. Yeni doğan bebek Yıkanmazsa ne olur?
  3. Bebek doğumdan sonra yıkanır mı?
  4. Bebek doğunca nasıl yıkanır?
  5. Bebek kırkına kadar yıkanır mı?

Yeni doğan bebek hastanede yıkanır mı?

Yenidoğan bebek, annede kan yoluyla bulaşan ( hepatit B, hepatit C, AIDS vb.) bir hastalık yoksa normal şartlarda yıkanmaz, hızlıca kurulanması yeterlidir. Ama bazı hastaneler bebeği her koşulda yıkamayı tercih etmektedir.

Yeni doğan bebek Yıkanmazsa ne olur?

Anne rahminde bebek, amniyon sıvısı adı verilen bir suyun içinde bulunur. Doğumu takiben bebeğin hemen yıkanılması düşünülür. Halbuki yeni doğan bebeğin hemen yıkanması doğru değildir. Amniyon sıvısı ve içindeki kremsi tabaka deride kaldığı zaman bebeğin hem ısısını muhafaza eder, hem de enfeksiyondan korur.

Bebek doğumdan sonra yıkanır mı?

Bebekler doğduktan sonra derilerinin üst kısmında verniks kazeoza denilen kaygan, kremsi bir tabaka ile dünyaya gelirler. Bu tabaka bebeği dışarıdan gelebilecek enfeksiyonlara karşı korurken aynı zaman da vücut ısısının da korunmasına yardımcı olur. Bunun için bebeğinizi doğumdan sonra yıkamanız önerilmez.

Bebek doğunca nasıl yıkanır?

Banyo, kullanılacak yenidoğan şampuanı ve havlular hazırsa bebeği soyup banyoya alabilirsiniz. Bebeği çıplak olarak file üzerine koyup bir elinizle tutun. Diğer elinizle yıkayın. Yanınızda bir yardımcı olursa işler kolaylaşır ama tek başınıza da yenidoğan bebeği yıkayabilirsiniz.

Bebek kırkına kadar yıkanır mı?

Yenidoğan bebeklerin vücutları diğer yaştaki çocuklara nazaran çok daha az kirlenir. Yenidoğan bebeklerin cildi çok hassas olduğu için, her gün yıkanılmasına gerek yoktur. Çok aşırı yıkamak cildin kurumasına neden olur. Haftada 3 kez yıkanılması yeterlidir.