Bolu Dağı tüneli nereyi bağlar?

İçindekiler:

  1. Bolu Dağı tüneli nereyi bağlar?
  2. Bolu tüneli nasıl açıldı?
  3. Bolu Tüneli'nin uzunluğu ne kadar?
  4. Bolu Tüneli'nin uzunluğu kaç kilometre?
  5. Bolu Dağı tüneli ne kadar kısaltıyor?

Bolu Dağı tüneli nereyi bağlar?

Anadolu Otoyolu, Gümüşova-Gerede kesimi de bu güzergâh üzerinde TEM projesinin bir parçasını oluşturur. Bolu Dağı Geçişi, Gümüşova-Gerede otoyolunun 30. kilometresindeki Kaynaşlı'dan başlayarak, Doğu yönünde Asarsuyu Vadisi boyunca ilerleyip Bolu Dağı'nı bir tünelde geçer ve Yumrukaya mevkiinde sona erer.

Bolu tüneli nasıl açıldı?

Çalışmalar kapsamında geçen sürede otoyolun İstanbul yönünden çift yönlü ve D-100 yolu Bolu Dağı aktarılması ile sağlanan trafik, bugün saat 15.30 sıralarında polis ve Karayolları ekipleri tarafından ulaşıma açıldı.

Bolu Tüneli'nin uzunluğu ne kadar?

Toplam 25,5 kilometre uzunluğundaki Bolu Dağı geçişinde, 4,6 kilometre uzunluğunda 4 adet viyadük, yaklaşık 1296 metre uzunluğunda 9 adet köprü, yaklaşık metre uzunluğunda Bolu Tüneli yer alır.

Bolu Tüneli'nin uzunluğu kaç kilometre?

Toplam 25,5 kilometre uzunluğundaki Bolu Dağı geçişinde, 4,6 kilometre uzunluğunda 4 adet viyadük, yaklaşık 1296 metre uzunluğunda 9 adet köprü, yaklaşık metre uzunluğunda Bolu Tüneli yer alır. İnşaat aşamasında 2 kez sel, 2 kez de depreme maruz kalması nedeniyle projede bazı gecikmeler meydana gelmiştir.

Bolu Dağı tüneli ne kadar kısaltıyor?

Hava şartlarının iyi olduğu süreçte ise en fazla 5 dakika içerisinde 3,2 kilometrelik mesafe rahatlıkla kat edilebiliyor. Böylece doğu ile batı arasındaki mesafe çok da kısa bir süreye inmektedir. Daha geçişinde aynı zamanda 4,6 kilometrelik uzunluğunda 4 viyadük bulunuyor.