Yemekten sonra niye ağırlık çöker?

İçindekiler:

  1. Yemekten sonra niye ağırlık çöker?
  2. Yemek yedikten sonra uyku zararlı mı?
  3. Yemekten sonra halsizlik ve uyku hali neden olur?
  4. Yemek yedikten sonra uyumak kilo yapar mı?
  5. Yemek yedikten sonra ne olur?

Yemekten sonra niye ağırlık çöker?

Bunun sebebi genellikle fazla yemek olarak bilinse de daha farklı sebepleri de mevcuttur. Yoğun karbonhidratlı besinler tüketildiğinde kan şekerinde artış olur. Bu besinleri yediğinizde serotonin üretimi artar bu da ağırlık çökmesi dediğimiz uyku haline hatta uyuklamalara neden olur.

Yemek yedikten sonra uyku zararlı mı?

Yemekten hemen sonra uyumak, mide ekşimesine neden olabilir. Yemeklerin sindirilmesini sağlayan mide asidi, yatma pozisyonundayken yukarı doğru hareket eder ve midenin hassas kısımlarıyla temas edebilir. Bu da mide ekşimesine, göğüs ve boğazda yanmaya neden olur.

Yemekten sonra halsizlik ve uyku hali neden olur?

Yediğimiz gıdaların içerisinde yüksek oranda karbonhidrat içeren gıdalar varsa, o zaman da aşırı insülin salınımı nedeniyle uykumuz gelebilir. İnsülin hormonunun aşırı salınımı seratonin hormonunu da tetikleyerek (seratonin uykudan sorumlu hormondur) yemek sonrası uyku halinin gelmesine neden olabilir.

Yemek yedikten sonra uyumak kilo yapar mı?

Yemekten hemen sonra yatağınıza uzandığınızda, vücudunuza yediğini yakması için yeterli zaman vermezsiniz ve kalori yakımı gerçekleşmez. Bu da kilo almanıza neden olabilir.

Yemek yedikten sonra ne olur?

Sindirim sisteminiz zorlanmaya başlar: Yediğiniz besinler öncelikli olarak size enerji sağlamakla yükümlüdürler ardından atık olan kısımları vücuttan atılmaya hazırlanır. Bu sürece de sindirim adı verilir. Bu yüzden çok fazla yemek yediğinizde bedeninize fazla yüklenmiş olursunuz.