Boş gebelikte ne kadar beklemeli?

İçindekiler:

  1. Boş gebelikte ne kadar beklemeli?
  2. Bos gebelik zehirler mı?
  3. Boş gebelikte kan değeri yükselir mi?
  4. Boş gebelik tekrar olur mu?
  5. Vakum yöntemiyle kürtaj nasıl yapılır?
  6. Vakumlu kürtaj rahime zarar verir mi?

Boş gebelikte ne kadar beklemeli?

Boş gebeliğe hangi faktörlerin sebep olduğu tam olarak bilinmese de, kromozomal problemlere ve çevresel nedenlere bağlı olarak da ortaya çıktığı biliniyor. Bu nedenle boş gebelik geçiren hastaya, vücudun kendini yenilemesi için 3 ay hamile kalmaması tavsiye edilir.

Bos gebelik zehirler mı?

Boş gebelik problemiyle karşı karşıya kalan ve kürtaj ile tedavi olması gereken bir kişi, yaklaşık 2 hafta içerisinde tekrar yumurtlama döngüsüne girer. 1 ay gibi bir sürede yeniden adet olur. Bu adet döneminden sonra kadının tekrar gebelik yaşamasında herhangi bir risk veya olumsuz sebep yoktur.

Boş gebelikte kan değeri yükselir mi?

Boş gebelikte normal gebelikteki gibi Beta-HCG hormonları yükselir, dış gebelikte ise hormonlarda bir değişiklik olmaz. Boş gebelikte çoğu zaman herhangi bir kanama olmaz, dış gebelikte ise çok yoğun kanamalar meydana gelebilir.

Boş gebelik tekrar olur mu?

Şayet gebelik kesesi var ama içinde embriyo görülmüyorsa boş gebelik tanısı alır. Boş gebelik belirtileri ile normal gebelik belirtileri aynıdır. Ancak boş gebelikte bazı vakalarda kahverengi lekelenme tarzında kanamalar ortaya çıkar. Boş gebeliğin tekrarlama eğilimi yoktur.

Vakum yöntemiyle kürtaj nasıl yapılır?

Vakum aspirasyon küretaj: Bu yöntem hem kolay hem daha az risklidir, daha az ağrılıdır. Kurşun kalemden daha ince olan plastik uç rahim ağzından içeriye sokularak enjektörün oluşturduğu vakum sayesinde emilerek çekilir. İşlem sıklıkla 5-10 dakikayı geçmez. Lokal veya genel anestezi ile yapılabilir.

Vakumlu kürtaj rahime zarar verir mi?

Vakumlu kürtaj hastane ortamında ve uzman doktorlar tarafından yapıldığında klasik kürtaj yöntemlerine göre çok daha az riskli bir operasyondur. Vakumlu kürtajın rahime zarar vermesi söz konusu değildir. Ancak vakumlu kürtaj için mutlaka hastaneler tercih edilmelidir.