Evde sivrisineği ne kovar?

İçindekiler:

  1. Evde sivrisineği ne kovar?
  2. Nane limon spreyi nasıl yapılır?
  3. Sinek kovucu sprey nasıl kullanılır?
  4. Sivrisinek kovucu ne yapabilirim?
  5. Nane ve limon spreyi nasıl yapılır?
  6. Lavanta çiçeği sinek kovar mi?
  7. Hangi yağ sinek kovar?
  8. Sineği ne kaçırır?
  9. Doğal kene spreyi nasıl yapılır?

Evde sivrisineği ne kovar?

Sivrisineklere karşı etkili yöntemlerden biri de soğan ve sarımsak. Amerika'da yapılan araştırmalarda, sivrisineklerin sarımsak ve sarımsak yağı olan yerlere yaklaşamadığı tespit edildi. Nane de tıpkı fesleğen gibi mutfakta ve sivrisinek kaçırmada işe yarıyor.

Nane limon spreyi nasıl yapılır?

Yapımı: Sprey şişesinin 3'te 1'ini içme suyuyla doldurun. Şu yağlardan en az 2 tanesinden 10-15 damla arası şişenin içine damlatın: Biberiye, fesleğen, kekik, lavanta, nane, çay ağacı, karanfil ya da limon yağı. Her defasında şişeyi iyice çalkalayıp, yüzünüz hariç olmak üzere tüm vücudunuza rahatlıkla sıkabilirsiniz.

Sinek kovucu sprey nasıl kullanılır?

Nasil Kullanilir
  1. Odanın kapı ve pencerelerini kapayınız.
  2. Kutuyu iyice çalkalayınız. ...
  3. Muhtelif istikametlerde 28m3 lük bir odaya 5-6 saniye püskürtme yeterlidir.
  4. Raid Sinek Öldürücü Kokusuz'un huni ağızlı özel püskürtme mekanizması yoğun, hedefe tam isabetli ve kolayca yayılacak bir huzme oluşturur.
Daha fazla öğe...

Sivrisinek kovucu ne yapabilirim?

Yapımı çok kolay ve etkili bir sinek kovucu spreyin en temel malzemesi sirkedir. Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını iyice karıştırın, sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey bir şişeye doldurup içerde ve dışarda sinekleri kaçırmak için kullanabilirsiniz.

Nane ve limon spreyi nasıl yapılır?

100 mL'lik bir sprey şişesi alın ve içine 10 ml limon okaliptüs yağı koyun. Ardandan da 90 ml zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ekleyin, iyice karıştırın. 12 damla nane yağını 30 ml Hindistan cevizi yağı ile karıştırın. Bu karışımı doğrudan ellerinize, kollarınıza ve bacaklarınıza uygulayın.

Lavanta çiçeği sinek kovar mi?

Lavanta, rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi olan çok farklı güçlü bir kokuya sahiptir. Bu mor çiçekler sadece güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda kokusuyla sivrisinek kovucu etkiye sahiptir.

Hangi yağ sinek kovar?

Sinek kovucu hazırlanırken aromatik bitkisel yağlar tercih edilebilir (lavanta yağı, nane yağı, okaliptus yağı vb). Limon yağı, stronella yağı, portakal yağı, lavanta yağı, biberiye yağı, nane yağı ve okaliptüs yağı iyidir.

Sineği ne kaçırır?

Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını iyice karıştırın, sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey bir şişeye doldurup içerde ve dışarda sinekleri kaçırmak için kullanabilirsiniz.

Doğal kene spreyi nasıl yapılır?

Ortalama bir litre kadar suyun içerisine, 10 - 15 damla kadar çay ağacı yağını damlatıp çalkalayın. Dışarı çıkmadan önce derinize sıkarak cildinize yedirin. Yaptığınız karışımı dolapta ya da güneş görmeyen bir alanda, koyu renkli cam bir şişede saklayın.