Basur normal doğuma engel mi?

İçindekiler:

  1. Basur normal doğuma engel mi?
  2. Normal doğum sonrası kabızlık nasıl geçer?
  3. Lohusa kabızlığa ne iyi gelir?
  4. Doğumdan sonra ilk Tuvalete çıkmak için ne yapmalı?

Basur normal doğuma engel mi?

Hamilelikte hemoroid normal doğuma engel teşkil etmemektedir. Nadiren de olsa prolabetromboze hemoroidi olan veya hemoroidle beraber dış genital bölgede dev varisler ortaya çıkmış hastalarda sezeryan tercih edilebilir.”

Normal doğum sonrası kabızlık nasıl geçer?

Doğum şekline bağlı bir kabızlık yaşıyorsanız kendinize biraz zaman vermeniz iyileşme için yeterli olabilir. Yine de bu sürede posalı yiyecekler yiyerek, bol sıvı alarak kabızlığın etkilerini azaltabilirsiniz. Ertelemeden kaynaklı kabızlık sorunu yaşıyorsanız mutlaka ihtiyaç duyduğunuz anda tuvalete gitmeye çalışın.

Lohusa kabızlığa ne iyi gelir?

Bol Sıvı Tüketin Su tüketimi hem kabızlık sorunu için hem de emziren annenin artan sıvı ihtiyacını karşılamak için oldukça önemli. Her sabah aç karnınıza, içine birkaç damla limon damlattığınız bir bardak ılık su için. Ayrıca doktorunuza danışarak gün içerisinde papatya ve rezene gibi bitki çayları tüketin.

Doğumdan sonra ilk Tuvalete çıkmak için ne yapmalı?

Doğumdan sonra bir iki gün tuvalete çıkma gereksinimi duymayabilirsiniz. Doğumdan sonra ne kadar erken ayağa kalkıp yürürseniz bağırsak hareketleri de o kadar çabuk başlar. Bol su içip lifli besinler yiyin. Tuvalete gitme hissi geldiğinde hiç beklemeyin, ancak tuvalette kendinizi zorlamayın, ıkınmayın.