Tıpta revizyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Tıpta revizyon ne demek?
  2. Revizyonizm ne demek TDK?
  3. Rez ameliyati ne demek?
  4. Revizyonist ülkeler ne demek?
  5. Revize ameliyatı ne demek?
  6. Burun Revizyon en erken ne zaman yapılmalı?
  7. Revizyonlu ürün nasıl olur?

Tıpta revizyon ne demek?

Revizyon İngilizce ''revision'' dan gelmektedir. Revizyon ameliyatlarının Türkçe karşılığı düzeltme, düzenleme ameliyatları olarak çevrilebilir. Adından da görüldüğü gibi, önce bir ameliyat yapılmış olmalı ve yapılan ameliyat ya başarısız veya yetersiz olmalı ya da bir komplikasyona sebebiyet vermeli..

Revizyonizm ne demek TDK?

TDK'da Revizyonculuk ve Revizyonist Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu Sözlüğü' ne göre revizyonculuk kelimesinin anlamı; bir öğretinin, bir anayasanın, bir antlaşmanın yeniden gözden geçirilmesi için savaşan kimse veya yeniden gözden geçirmeyi gerektiren görüş, revizyonizm şeklindedir.

Rez ameliyati ne demek?

Dişin kemikte bulunan kök ucundaki iltihaplı bölgenin cerrahi şekilde alınması işlemine Apikal Rezeksiyon denir. Bazı durumlarda dişe yapılmakta olan kanal tedavisi, iltihabın giderilmesinde tek başına yeterli olmamaktadır. Kök uçlarında olan apse ve kemik yıkımı büyümeye devam eder.

Revizyonist ülkeler ne demek?

Statükocu devletler, İngiltere ve Fransa ile Balkanlar, Orta ve Doğu Avrupa'da bulunan, savaştan elde ettikleri kazanımları korumak amacıyla hareket eden bazı küçük devletler; Revizyonist devletler, Almanya, İtalya, Japonya başta olmak üzere savaş sonu düzenlemelerinden rahatsız olan küçük devletlerdir.

Revize ameliyatı ne demek?

Estetik burun ameliyatları sonrasında burunda oluşabilen eğilme, asimetri gibi anatomik problemler, burun tıkanıklığı gibi fonksiyonel sorunlar ya da oluşan görsel sonucun arzu edilen şekilde olmaması gibi durumlarda yapılan ikinci ya da daha fazla sayıdaki cerrahi müdahaleler “revizyon” olarak adlandırılmaktadır.

Burun Revizyon en erken ne zaman yapılmalı?

Revizyon burun estetiğinde burnun iyileşmesi için ortalama 6 ay ila 1 yıl beklenmesi tavsiye edilir. Çünkü burnun yeni şekli ilk aydan itibaren ortaya çıkmaya başlasa bile ödem ve hassasiyetin geçmesi için daha fazla süreye ihtiyaç vardır.

Revizyonlu ürün nasıl olur?

Revizyonlu Ürün Nedir? ... Ancak Arçelik Revizyonlu ürünler kabaca, ürün üretimden çıkıp satışa sunulmadan oluşan düşme devrilme gibi arıza ya da hasar durumlarından ötürü, fabrika tarafından kusurunun ortadan kaldırılarak tekrar satışa sunulmasıdır.