Yurt dışından gelen telefonlar ne kadar açık kalır?

İçindekiler:

  1. Yurt dışından gelen telefonlar ne kadar açık kalır?
  2. Yurtdışından gelen telefon Türkiye'de nasıl kullanılır?
  3. Amerikadan alınan telefon Türkiye'de çalışır mı?
  4. Amerikadan alınan iphone türkiyede çalışır mı?
  5. Yurt dışından gelen telefon kayıt ücreti ne kadar?
  6. Yurtdisi telefon kaydi ne kadar?
  7. Apple uluslararası garanti Türkiye'de geçerli mı?
  8. Kıbrıs girişi ile telefon kayıt edilir mi?
  9. IMEI ödemesi nasıl yapılır?

Yurt dışından gelen telefonlar ne kadar açık kalır?

Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.

Yurtdışından gelen telefon Türkiye'de nasıl kullanılır?

Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor.

Amerikadan alınan telefon Türkiye'de çalışır mı?

Yolcu yurtdışından gelirken beraberinde telefon getirip Türkiye'de kayıt yaptırıp kullanabiliyor. Posta veya kargo ile yurtdışından telefon almak veya internet siteleriyle yurtdışından telefon getirmek yasak. Bu durumda gümrükte telefona el konabilir ve iki katı ceza ödemek durumunda kalırsınız.

Amerikadan alınan iphone türkiyede çalışır mı?

Üstelik Apple'ın uluslararası garantisi Türkiye'yi kapsamıyor. Yani yurt dışından aldığınız bir Apple ürünü Türkiye'de garanti kapsamında değil.

Yurt dışından gelen telefon kayıt ücreti ne kadar?

2 yılda bir tane olan cep telefonu getirebilme imkanı, 3 yılda bir olarak degiştirildi. Yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayda girmesi için 2019 itibariyle 618,60 TL harç ücretinin yatırılması gerekiyor.

Yurtdisi telefon kaydi ne kadar?

2 yılda bir tane olan cep telefonu getirebilme imkanı, 3 yılda bir olarak degiştirildi. Yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayda girmesi için 2019 itibariyle 618,60 TL harç ücretinin yatırılması gerekiyor.

Apple uluslararası garanti Türkiye'de geçerli mı?

Uluslararası garanti artık Türkiye'de geçerli değil. ... Bir diğer alternatif, Apple'ın uluslararası garantisinin geçerli olduğu bir ülkeye giderek bu işlemleri garanti kapsamında bu ülkede yaptırmak.

Kıbrıs girişi ile telefon kayıt edilir mi?

Pasaport telefon kaydı yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan temel belge. Yurt dışına çıkış yapıldığını kanıtlayan pasaportun yanı sıra kimlikle çıkış yapılan Gürcistan, Moldova, Azerbaycan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seyahatleri de telefon kaydı yapabilmek için yeterli.

IMEI ödemesi nasıl yapılır?

IMEI Harcı Ödemesi; Garanti BBVA Mobil ve İnternet üzerinden Ödemeler>>Vergi/Para Cezası>>Yolcu Telefon IMEI Harcı adımından yapılır. Bu adımda işlem yapacağınız kredi kartınızı seçip IMEI numaranızı girdikten sonra, güncel IMEI kayıt ücreti olan 1.838 TL ödeme yapmanız gerekir.