Hamileler neden enerji içeceği içemez?

İçindekiler:

  1. Hamileler neden enerji içeceği içemez?
  2. Enerji içeceği hamilelere zarar verir mi?
  3. Hamilelikte ne enerji verir?
  4. Hamileyken enerjik olmak için ne yapmalı?

Hamileler neden enerji içeceği içemez?

Hamilelik ve emzirme döneminde enerji içeceklerinden kaçınmanız gerekir. Hamileyken rahminizde büyüyen plasenta bebeğe göbek kordonu aracılığıyla besin ve oksijen sağlar. Tükettiğiniz besinlerin bebeğinize geçtiği gibi enerji içeceklerinin içerisindeki maddeler de bebeğinize geçer.

Enerji içeceği hamilelere zarar verir mi?

Fiziksel performansı arttırmak, uyanık kalmak ya da odağı toplayabilmek için tüketilen enerji içecekleri, içeriğindeki enerji veren bazı maddeler nedeniyle hamilelik ya da emzirme dönemlerinde kullanılmaya uygun değiller.

Hamilelikte ne enerji verir?

Nişastalı yiyecekler; hem enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılar hem de içerdiği zengin vitamin ve lif kaynağı sayesinde anne ve bebek sağlığını korur. Bu gıdalara ekmek, patates, pirinç ve makarna gibi yiyecekler örnek verilebilir.

Hamileyken enerjik olmak için ne yapmalı?

Ara öğünlerde meyve veya yoğurt tüketin. Yerterli sıvı alın: Kafeini kesip bol miktarda su için. Gece tuvalet ihtiyacını artırmamak için sıvı alımını yatmadan birkaç saat önce kesmek gerekebilir. Hergün düzenli egzersiz yapın: Düzenli yapılan 20-30 dakikalık aktivite sizi daha enerjik hissettirir.